Το iPhone 14 Pro θα πει αντίο στο notch σύμφωνα με νέα φήμη

Και θα έρθει με hole-punch σχεδιασμό
09 Δεκεμβρίου 2021 09:39
Το iPhone 14 Pro θα πει αντίο στο notch σύμφωνα με νέα φήμη

Το notch, αυτή η μαύρη εγκοπή που φιλοξενεί τις κάμερες, το ηχείο των κλήσεων και άλλους αισθητήρες, έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν όχι μόνο των iPhone, αλλά των Apple προϊόντων γενικότερα, αφού η εταιρία το υιοθέτησε μέχρι και με το πιο πρόσφατο MacBook Pro λάπτοπ της.

Εν τέλει, φαίνεται πως η εποχή του notch φτάνει στο τέλος της, αφού η Apple ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση σε σχεδιασμό με hole-punch στην οθόνη για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max, σύμφωνα με μια νέα φήμη. Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το 9to5mac, οι νέες πληροφορίες προέρχονται από το μέσο The Elec και συμβαδίζουν με τα όσα είχε μοιραστεί στο παρελθόν ο πολύ αξιόπιστος αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Kuo είχε αναφέρει το Μάρτιο του τρέχοντος έτους πως η Apple θα κάνει τη μετάβαση σε οθόνη με hole punch για το επόμενο iPhone, επιβεβαιώνοντας ξανά το γεγονός σε μια σημείωση που έστειλε στους επενδυτές τον Σεπτέμβριο.

Το iPhone 14 θα έχει μοντέλα δύο κατηγοριών

Επομένως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του νέου αυτού ρεπορτάζ και του γνωστού αναλυτή, η Apple θα χωρίσει το lineup του iPhone 14 σε δύο κατηγορίες. Αναλυτικότερα, θα έχουμε τα iPhone 14 και iPhone 14 Max που θα έχουν το notch που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.  

Ωστόσο, στην αγορά θα έρθουν και τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max που θα έχουν νέο σχεδιασμό με μια απλή "κουκίδα" στην οθόνη για την selfie κάμερα, καταργώντας έτσι το notch.  Τα δύο μικρότερα μοντέλα της εκάστοτε κατηγορίας θα έχουν οθόνες 6.1 ιντσών, ενώ τα μεγάλα τους αδερφάκια θα έρχονται με οθόνες 6.7 ιντσών.

Τι θα γίνει με το FaceID;

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το τι θα απογίνει το FaceID. Πρόκειται για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποίει εδώ και χρόνια η Apple για το γρήγορο ξεκλείδωμα των συσκευών της, αφού έχει αφήσει στο παρελθόν τον αισθητήρα δακτυλικών αποπτυμάτων TouchID.

Το FaceID είναι ο λόγος ύπαρξης του notch, αφού πέρα από τη selfie κάμερα, η συγκεκριμένη εγκοπή έχει υπέρυθρη κάμερα, dot projector, flood illuminator, αισθητήρα βάθους και άλλους που είναι απαραίτητοι για την αξιόπιστη αναγνώριση του χρήστη.

Ενδεχομένως η Apple να στοχεύει να κρύψει αυτούς τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη ή να έχει μια άλλη λύση. Ίσως η απάντηση να είναι η επιστροφή του TouchID; Το ποια είναι τα σχέδια της εταιρίας θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

Tags: