Οι «Ψηφιακοί Άνθρωποι ως Υπηρεσία» είναι το κερασάκι στην τούρτα του metaverse

Έρχεται η ώρα να νοικιάσετε τη δική σας τεχνητή νοημοσύνη
07 Δεκεμβρίου 2021 17:06
Οι «Ψηφιακοί Άνθρωποι ως Υπηρεσία» είναι το κερασάκι στην τούρτα του metaverse

Η λίστα με τις δυσνόητες έννοιες που έχουμε ακούσει μέσα στο 2021 έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα και τώρα δίπλα στα NFTs μπορείτε να βάλετε και το DHaaS που σημαίνει Digital Human as a Service.

Ναι, ταινίες όπως το Blade Runner 2049 φαίνεται πως έχουν πέσει μέσα, με τις εταιρίες να ετοιμάζονται τώρα να ξεκινήσουν να πουλάνε «ψηφιακούς ανθρώπους» ή για την ακρίβεια να τους…νοικιάζουν. Ορίστε το κερασάκι που έλειπε στην τούρτα του metaverse!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η τεράστια ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών KDDI ανακοίνωσε τη συνεργασία με την επίσης Ιαπωνική εταιρία Mawari (που ειδικεύεται σε λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας) για να δημιουργήσουν μια διαφορετική ψηφιακή βοηθό.

Ο λόγος γίνεται για την Aiko, την οποία θα μπορείτε να «δείτε μέσα από το παράθυρο του smartphone σας» σε επαυξημένη πραγματικότητα. Η Aiko θα εμφανίζεται για να σας δίνει οδηγίες και για να αλληλοεπιδρά μαζί σας όταν δείχνετε το κινητό σας προς μια τοποθεσία στον πραγματικό κόσμο.

Μπορείτε να την δείτε εν δράσει για να καταλάβετε καλύτερα μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η Aiko είναι εφικτή χάρη στο 5G δίκτυο της KDDI, στην επεξεργαστική ισχύ με μικρό latency που προσφέρει το AWS της Amazon και στο εξιδεικευμένο codec της Mawari που επιτρέπει τους «ψηφιακούς ανθρώπους» να γίνονται stream στο κινητό σας σε πραγματικό χρόνο αντί να τρέχουν native στο hardware της συσκευής που κρατάτε στα χέρια σας.

Βέβαια, το metaverse της KDDI έρχεται με ένα μεγάλο αστεράκι. Μιας και το επιχειρηματικό μοντέλο είναι «Ψηφιακοί Άνθρωποι ως Υπηρεσία» θα υπάρχει ένα μηνιαίο ή ετήσιο κόστος για την ψηφιακή αυτή παρέα. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες τιμές, αλλά εσείς θα πληρώνατε για μια «πιο έξυπνη Siri που δεν είναι μόνο φωνή, αλλά ένας κανονικός ψηφιακός άνθρωπος που βρίσκεται πάντα μαζί σας όπου στρέφετε το κινητό σας»;