CEO εταιρίας απολύει μονομιάς 900 εργαζομένους μέσω Zoom (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκαν χωρίς δουλειά λίγο πριν τα Χριστούγεννα
07 Δεκεμβρίου 2021 09:32
CEO εταιρίας απολύει μονομιάς 900 εργαζομένους μέσω Zoom (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δημόσια κατακραυγή έχει προκαλέσει ένα video το οποίο έγινε viral, όπου ο CEO της εταιρίας Better.com, ανακοίνωσε την άμεση απόλυση 900 εργαζομένων μέσω...Zoom! Ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, 900 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο “δρόμο” λίγο πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς καν να μπορέσουν να αντιδράσουν ή έστω να συζητήσουν τους λόγους απόλυσής τους.

Αν είστε σε αυτήν την κλήση, είστε στην άτυχη ομάδα που απολύεται. Η εργασία σας εδώ λήγει άμεσα. – Vishal Garg, CEO της Better.com

Ο Garg ανέφερε πως οι αλλαγές στην αγορά τον εξαναγκάζουν να απολύσει το 15% του προσωπικού της εταιρίας, βάσει των επιδόσεων και της παραγωγικότητάς τους. Δεν ανέφερε όμως τα $750 εκατομμύρια που έλαβε η εταιρία από επενδυτές την προηγούμενη εβδομάδα. Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων και διαφημίζει πως χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να κάνει την αγορά σπιτιών “γρηγορότερη και πιο αποδοτική” διαδικασία. Υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό κολοσσό Softbank και η αξία της εκτιμάται στα $6 δισεκατομμύρια.

Όσο για τον Garg, δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για υποτιμητική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του. Email που έφερε στην επιφάνεια το Forbes πέρυσι αποκαλύπτει τον τρόπο διοίκησής του.

Είστε ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΙ. Είστε όλοι ΧΑΖΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ… ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ.

Επειδή μπορείς να το κάνεις αυτό στις ΗΠΑ δε σημαίνει πως πρέπει να το κάνεις. Υπάρχουν κατάλληλα κανάλια μέσα από τα οποία διαχειρίζεσαι το προσωπικό που δεν πληροί τις απαιτήσεις και οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν δράση. Υπάρχει ένας σωστός τρόπος να κάνεις αυτά τα πράγματα, τόσο ηθικά όσο και νομικά. – Gemma Dale, λέκτορας του John Moores University

Στη νέα εποχή τηλεργασίας, το Zoom μπορεί να "έλυσε τα χέρια" πολλών εταιριών και εργαζομένων, αλλά η απρόσωπη και ξαφνική απόλυση μέσα από μια οθόνη υπολογιστή φαντάζει δυστοπική.

Tags: