Η μόδα πατάει "Metaverse" - Roblox και Gucci πρωτοπορούν με ειδικό βραβείο στα Fashion Awards 2021

Ειδική μνεία στην ψηφιακή μόδα
29 Νοεμβρίου 2021 20:19
Η μόδα πατάει "Metaverse" - Roblox και Gucci πρωτοπορούν με ειδικό βραβείο στα Fashion Awards 2021

Το νέο trend της επόμενης δεκαετίας στον ψηφιακό κόσμο λέγεται Metaverse και συνεχώς διάφορες εταιρίες και προϊόντα πηδούν σε αυτό το απροσδιόριστο ψηφιακό βαγόνι που ακόμα δεν έχει πάρει σχήμα, πέραν του ότι ο Mark Zuckerberg το έχει "ευλογήσει". 

Για να συμβαδίσει με τα trends ούτε η τέχνη της μόδας μένει απ'έξω και το British Fashion Council πρωτοπορεί προσθέτοντας μια νέα ειδική κατηγορία στα The Fashion Awards 2021, αυτό του "καλύτερου metaverse σχεδίου". 

Πρόκειται για ένα βραβείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γνωστό παιχνίδι Roblox και την Gucci, όπου πέντε Roblox δημιουργοί βρέθηκαν στην τελική λίστα. Ο δημιουργός, ονόματι cSapphire, αναδείχθηκε νικητής και μάλιστα διατηρεί μια...ψηφιακή μπουτίκ ρούχων εντός του Roblox, όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

To βραβείο του θα παραλάβει -πάντα με ψηφιακό τρόπο- από ένα avatar του καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci, Alessandro Michele, εντός του κόσμου του Roblox. 

Μάλιστα, οι παίκτες θα μπορέσουν να παρευρεθούν ψηφιακά στην εκδήλωση μέσω μιας αναπαράστασης του Royal Albert Hall, όπου θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παγκοσμίου φήμης οίκος μόδας συνεργάζεται με βιντεοπαιχνίδι για διαφημιστικούς πρωτίστως σκοπούς. Τόσο η Balenciaga, όσο η Louis Vuitton και η Burberry έχουν συνεργαστεί με παιχνίδια-γίγαντες όπως το Fortnite και το League of Legends για τη δημιουργία και πώληση in-game ρούχων