Αυτή είναι η "μέγα αράχνη" που τρυπάει νύχια με τους κυνόδοντές της (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Βγαλμένη από εφιάλτη
28 Νοεμβρίου 2021 11:59
Αυτή είναι η "μέγα αράχνη" που τρυπάει νύχια με τους κυνόδοντές της (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αν μία χώρα έχει τα πιο επικίνδυνα και τρομακτικά ζώα αυτή σίγουρα είναι η Αυστραλία και τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει με το νεότερο εύρημά της. Στις αρχές Νοεμβρίου, ένας ανώνυμος αποστολέας έστειλε στο Australian Reptile Park ένα τάπερ το οποίο περιείχε μία αράχνη διαφορετική από τις άλλες. Η συγκεκριμένη δηλητηριώδης θηλυκή αράχνη του είδους Atrax robustus δεν είναι συνηθισμένη αφού έχει το διπλάσιο μέγεθος από τις άλλες του είδους της, με αποτέλεσμα να ονομαστεί “Μέγα Αράχνη” από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Το μέγεθός της μπορεί να είναι εντυπωσιακό (8cm), αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακοί είναι οι κυνόδοντές της οι οποίοι έχουν μήκος 2 εκατοστά, συγκρίνονται με αυτούς της ταραντούλας και μπορούν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι.

Το να μας παραδίδουν μία Megaspider για το πρόγραμμα δηλητηρίων μας είναι εκπληκτικό, στα 30 χρόνια που είμαι στο πάρκο δεν έχω δει τόσο μεγάλη αράχνη αυτού του είδους. Είναι ασυνήθιστα μεγάλη και αν μπορέσουμε να κάνουμε το κοινό να μας παραδώσει και άλλες σαν αυτήν, θα έχει ως αποτέλεσμα να σωθούν περισσότερες ζωές εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου που παράγει. – Michael Tate, υπεύθυνος εκπαίδευσης στο Australian Reptile Park

Το πάρκο συλλέγει δωρεές από το κοινό για να διατηρήσει τα αποθέματα δηλητηρίων που διαθέτει, τα οποία χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντίδοτα, σώζοντας έως και 300 ζωές το χρόνο. Το πάρκο εκτιμά πως το πρόγραμμά του έχει σώσει πάνω από 25.000 ζωές από όταν δημιουργήθηκε το 1950.