Το Ελ Σαλβαδόρ θα χτίσει μία Bitcoin πόλη στους πρόποδες ενός ηφαιστείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Επενδύει ακόμα περισσότερο στο Bitcoin
22 Νοεμβρίου 2021 09:05
Το Ελ Σαλβαδόρ θα χτίσει μία Bitcoin πόλη στους πρόποδες ενός ηφαιστείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ελ Σαλβαδόρ ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα δίπλα στο αμερικανικό δολάριο και τώρα πάει την υποστήριξή του στο κρυπτονόμισμα σε άλλα επίπεδα. Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, σκοπεύει να χτίσει μία νέα πόλη την οποία θα ονομάσει “Bitcoin City”, στους πρόποδες ενός ηφαιστείου.

Η πόλη θα έχει το σχήμα ενός νομίσματος και στο κέντρο της θα έχει ένα τεράστιο σύμβολο του Bitcoin. Θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ένα γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για να υποστηριχτεί το mining των κρυπτονομισμάτων, ενώ στην πόλη δε θα υπάρχουν φόροι.

Κατοικίσιμες περιοχές, βιομηχανικές περιοχές, υπηρεσίες, μουσεία, διασκέδαση, μπαρ, εστιατόρια, αεροδρόμιο, λιμάνι, σιδηρόδρομος – όλα θα είναι αφιερωμένα στο Bitcoin.

Ο Bukele δεν πρόσφερε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία της πόλης. Ανακοίνωσε όμως ένα πενταετές ομόλογο Bitcoin ύψους $1 δισεκατομμυρίου, από τα οποία τα μισά θα χρησιμοποιηθούν για τις υποδομές ενέργειας και mining και τα υπόλοιπα για να αγοραστούν περισσότερα Bitcoins.