Ο κυβερνοπόλεμος παίρνει νέες διαστάσεις με τη συνεργασία ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου

Έτοιμοι για αντεπίθεση
21 Νοεμβρίου 2021 09:49
Ο κυβερνοπόλεμος παίρνει νέες διαστάσεις με τη συνεργασία ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν τη στενότερη μεταξύ τους συνεργασία για επιβολή κυρώσεων στους αντιπάλους τους στον κυβερνοχώρο. Οι δύο χώρες θα απαντήσουν “στις ολοένα και αυξανόμενες απειλές με το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους”. Οι “αντίπαλοι” δεν κατονομάστηκαν αλλά η ανακοίνωση έλαβε χώρα σε μία περίοδο που γίνεται διαρκώς λόγος για ransomware επιθέσεις που έχουν έδρα τη Ρωσία.

Στην ετήσια συνάντηση των αρχηγών των επιτελείων των δύο χωρών, οι δύο εκατέρωθεν στρατηγοί κατέστρωσαν σχέδιο κοινής απάντησης και αποτροπής νέων απειλών στον κυβερνοχώρο.

Ως δημοκρατικά έθνη, οι δύο χώρες δεσμεύονται να απαντήσουν με ανάλογες και απαραίτητες επιχειρήσεις στα πλαίσια του νόμου.

Η στρατηγική θα περιλαμβάνει καθημερινές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για να καταστήσουν τη λειτουργία αντίπαλων ομάδων δυσκολότερη, αποτρέποντας ransomware επιθέσεις και καταστρέφοντας τις υποδομές των ransomware ομάδων.

Τα δύο έθνη μας αντιμετωπίζουν σήμερα στρατηγικές απειλές σε έναν διασυνδεδεμένο, ψηφιακό κόσμο που προσπαθεί να υπονομεύσει τις κοινές μας αρχές και αξίες. Συμφωνούμε πως η στρατηγική προσέγγιση στον κυβερνοχώρο είναι κρίσιμη για να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής μας, απαντώντας σε αυτές τις ολοένα και αυξανόμενες απειλές με το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων μας. Αυτό θα το πετύχουμε σχεδιάζοντας μακροπρόθεσμες συνδυαστικές επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου που επιτρέπουν μία συλλογική άμυνα και αποτροπή, καθώς και επιπτώσεις στους κοινούς μας εχθρούς που επιχειρούν κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.