iPhone με USB-C θύρα πωλήθηκε σε εξωφρενική τιμή στο eBay

Για τη συλλεκτική του αξία
12 Νοεμβρίου 2021 09:17
iPhone με USB-C θύρα πωλήθηκε σε εξωφρενική τιμή στο eBay

Η Apple έχει ενσωματώσει USB-C θύρες στα iPads, αλλά αρνείται πεισματικά να τις ενσωματώσει στα iPhones. Πιθανώς κάτι τέτοιο να μη συμβεί ποτέ, αφού η εταιρία έχει στόχο ένα μελλοντικό iPhone απαλλαγμένο από κάθε θύρα και αν συμβεί αυτό η μετάβαση θα είναι μάλλον απευθείας από Lightning σε ασύρματη φόρτιση.

Ωστόσο ένας πεισματάρης Ελβετός μηχανικός, ο Ken Pillonel, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και τοποθέτησε στο δικό του iPhone μία θύρα USB-C. Το τροποποιημένο iPhone X ήταν απόλυτα λειτουργικό και ο ίδιος το διέθεσε προς δημοπρασία στο eBay.

Η δημοπρασία έγινε viral και η τιμή του ξεπέρασε κάποια στιγμή ακόμα και τα $100.000. Πλέον η δημοπρασία έληξε με τη νικητήρια προσφορά να είναι $86.001, αφού οι μεγαλύτερες προσφορές αποσύρθηκαν.

Η διαδικασία τοποθέτησης μίας USB-C θύρας στο iPhone X δεν ήταν απλή υπόθεση. Ο Pillonel έπρεπε να τροποποιήσει τον C94 connector της Apple και να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο κύκλωμα, ενώ χρειάστηκε και τροποποίηση του πλαισίου για να στεγάσει τον ελαφρώς μεγαλύτερο USB-C connector.