Η Blue Origin έχασε τη δικαστική μάχη με τη NASA

Απογοητευμένος ο Jeff Bezos
05 Νοεμβρίου 2021 10:20
Η Blue Origin έχασε τη δικαστική μάχη με τη NASA

Η δικαστική μάχη της Blue Origin με τη NASA έληξε και ο Jeff Bezos ήταν ο χαμένος της υπόθεσης. Το Federal Court of Claims αποφάσισε υπέρ της NASA και απέρριψε τις κατηγορίες της Blue Origin περί απαιτήσεων ασφάλειας πτήσης όσον αφορά το Human Landing System που αποδόθηκε για ανάπτυξη στην SpaceX.

Οι λόγοι της απόφασης είναι προς το παρόν σφραγισμένοι και θα αποκαλυφθούν στις 18 Νοεμβρίου, όταν ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία. Να θυμίσουμε πως η NASA πάγωσε την ανάπτυξη του συστήματος από την SpaceX όσο διαρκούσε το δικαστήριο, αλλά οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 8 Νοεμβρίου.

Σε δήλωσή της, η Blue Origin παρουσίασε την απόφαση ως μία μερική νίκη, καθώς κατάφερε να υπογραμμίσει τα ζητήματα ασφαλείας του HLS και έδειξε την ανάγκη για μία αμερόληπτη διαδικασία η οποία θα υποστηρίζει τον ανταγωνισμό και θα λαμβάνει υπόψη και backup συστήματα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Jeff Bezos, ο οποίος δήλωσε πως η απόφαση δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν, αλλά σέβονται την κρίση του δικαστηρίου και εύχονται κάθε επιτυχία για τη NASA και την SpaceX.