Το κρυπτονόμισμα του Squid Game κατέρρευσε και οι απατεώνες έβγαλαν $3.38 εκατομμύρια

Μία απάτη βασισμένη στο hype της σειράς
02 Νοεμβρίου 2021 09:47
Το κρυπτονόμισμα του Squid Game κατέρρευσε και οι απατεώνες έβγαλαν $3.38 εκατομμύρια

Το Squid Game του Netflix έγινε τόσο δημοφιλές που οτιδήποτε σχετικό με αυτό είδε τρομακτική αύξηση σε πωλήσεις. Από αποκριάτικες στολές, μέχρι τα μπισκότα που εμφανίζονται στην κορεατική σειρά. Αναμενόμενα λοιπόν και το κρυπτονόμισμα που είχε την ονομασία της σειράς γρήγορα έγινε viral. Βασισμένοι στο γεγονός πως και το Dogecoin ξεκίνησε ως meme, αρκετοί υπέθεσαν πως και το SQUID θα είχε τη ίδια μοίρα και έσπευσαν να αγοράσουν όσο η τιμή ήταν χαμηλά.

Δυστυχώς για αυτούς όμως, επρόκειτο για μία απάτη και έχασαν τα λεφτά τους. Η αξία του SQUID έφτασε από το 1 cent στα $2.861 σε λιγότερο από μία εβδομάδα, πριν καταρρεύσει στα $0, σε μία τεχνική που είναι γνωστή ως “rug pull” όπου οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος “τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια” των επενδυτών, ρευστοποιώντας με μιας όλα τα κρυπτονομίσματα σε συμβατικά χρήματα, με αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα να χάσει κάθε αξία.

Το Gizmodo ήταν το πρώτο που επισήμανε πως πρόκειται για απάτη, αλλά ήταν αρκετοί αυτοί που δεν το αντιλήφθηκαν. Τα ύποπτα σημάδια που επισήμανε το Gizmodo ήταν πως οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν το SQUID αλλά όχι να το πουλήσουν, πως το κανάλι στο Telegram δεν επέτρεπε σχόλια από άλλους και πως ο Twitter λογαριασμός δε δεχόταν απαντήσεις στα posts του.

Φυσικά δεν πρόκειται για την πρώτη απάτη με crypto και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία, οπότε πριν επενδύσετε τα χρήματά σας κάντε μία έρευνα.