Ο Elon Musk βάζει στοίχημα με τα Ηνωμένα Έθνη, τις μετοχές του στην Tesla

Αν αποδείξουν πως $6 δις θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας
02 Νοεμβρίου 2021 08:27
Ο Elon Musk βάζει στοίχημα με τα Ηνωμένα Έθνη, τις μετοχές του στην Tesla

Ο διευθυντής του World Food Program (WFP), David Beasley, δήλωσε στο CNN πως το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας θα μπορούσε να λυθεί αν κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έκαναν μία και μόνο πληρωμή.

Οι δηλώσεις δεν άργησαν να γίνουν viral, προκαλώντας την αντίδραση του ίδιου του Elon Musk. O δισεκατομμυριούχος προκάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας πως αν καταφέρουν να αποδείξουν με ποιον τρόπο ακριβώς θα μπορούσαν $6 δισεκατομμύρια να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla για να το κάνει. Ωστόσο, απαιτεί να είναι λογιστική απόδειξη ανοιχτού κώδικα ώστε το κοινό να δει ακριβώς πού θα διατεθούν τα χρήματα.

Ο Beasley έσπευσε να εκτονώσει την κατάσταση λέγοντας πως ο τίτλος του ρεπορτάζ δεν ήταν ακριβής και πως τα $6 δις όντως δε θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας, αλλά θα αποτρέψουν γεωπολιτικές αστάθειες, μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι στα όρια της πείνας. Κάλεσε επίσης τον Musk σε συνομιλίες για να του προτείνει τρόπους δράσης.

Ο Elon Musk όμως επέμεινε να αποδείξει δημόσια με στοιχεία ο Beasley τι ακριβώς προτείνει, για να δει ο κόσμος πώς ακριβώς ξοδεύονται αυτά τα χρήματα, δηλώνοντας με νόημα πως “το φως του Ήλιου είναι ένα υπέροχο πράγμα”.