Διεθνής επιχείρηση με 150 συλλήψεις εμπόρων του μεγαλύτερου marketplace του dark web

Κατασχέθηκαν εκατομμύρια δολάρια, κρύπτο και ναρκωτικά
31 Οκτωβρίου 2021 07:54
Διεθνής επιχείρηση με 150 συλλήψεις εμπόρων του μεγαλύτερου marketplace του dark web

Μία δεκάμηνη έρευνα που ακολούθησε το κλείσιμο της μεγαλύτερης παράνομης αγοράς του dark web, το DarkMarket, ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 150 υπόπτων για εμπορία παράνομων στοιχείων. Το site είχε 500.000 χρήστες και εξυπηρέτησε 320.000 συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων malware, πληροφοριών κλεμμένων πιστωτικών καρτών, όπλων και ναρκωτικών. Στη σύλληψη του διαχειριστή του site που έγινε τον Ιανουάριο, η γερμανική αστυνομία βρήκε πολύτιμα στοιχεία συναλλαγών που οδήγησαν στις συλλήψεις αυτής της εβδομάδας.

Η συντονισμένη επιχείρηση είχε τη συμμετοχή αρχών ασφαλείας από 9 χώρες και σε αυτήν κατασχέθηκαν πάνω από $31.6 εκατομμύρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα, 45 όπλα και 234 κιλά διαφόρων ναρκωτικών.

Στα πλαίσια της επιχείρησης, οι ιταλικές αρχές έκλεισαν και δύο ακόμα dark web αγορές, τις DeepSea και Berlusconi, συλλαμβάνοντας τέσσερις διαχειριστές και κατάσχοντας €3.6 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα.

Το νόημα επιχειρήσεων σαν τη σημερινή είναι να κάνουμε ξεκάθαρο στους εγκληματίες που δραστηριοποιούνται στο dark web πως οι αρχές ασφαλείας έχουν τα μέσα και τις διεθνείς συνεργασίες για να τους ξεσκεπάσουν και να τους καταστήσουν υπεύθυνους για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, ακόμα και σε περιοχές του dark web. – Jean-Philippe Lecouffe, Αναπληρωτής Διευθυντής Επιχειρήσεων, Europol