Βουλευτής ΗΠΑ: Το Facebook είναι ένας καρκίνος για τη δημοκρατία

Δεν εντυπωσιάστηκε από την αλλαγή ονόματος
30 Οκτωβρίου 2021 09:42
Βουλευτής ΗΠΑ: Το Facebook είναι ένας καρκίνος για τη δημοκρατία

Η Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 2019 και ιδιαίτερα δημοφιλής σε νεαρές ηλικίες και μειονότητες. Τηρούσε πάντα αυστηρή στάση απέναντι τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες και δε φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από την πρόσφατη αλλαγή ονομασίας της εταιρίας Facebook σε Meta.

Meta, όπως λέμε “είμαστε ένας καρκίνος για τη δημοκρατία που κάνουμε μετάσταση σε παγκόσμια παρακολούθηση και μηχανή προπαγάνδας για να ενισχύσουμε τα αυταρχικά καθεστώτα και να καταστρέψουμε την πολιτισμένη κοινωνία… για το κέρδος!”.

Η AOC έχει υπάρξει μία εκ των σφοδρότερων επικριτών του Facebook στις ακροάσεις του Κογκρέσου, ενώ το 2019 είχε δηλώσει:

Το Facebook μπορεί να έχει τα δικά του προβλήματα, αλλά φαίνεται όλο και περισσότερο πως η κοινωνία μας και κυρίως η δημοκρατία μας, έχει πρόβλημα με το Facebook.

Η αλλαγή ονομασίας της εταιρίας σε Meta δε φαίνεται να ξεγελά τους πολιτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι καλούν διαρκώς την εταιρία για εξηγήσεις υπό το φως των νέων σκανδάλων.

Μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς Facebook. Μία νέα ονομασία μπορεί να μπερδέψει και να αποσπάσει την προσοχή, αλλά δε θα σβήσει χρόνια υποχθόνιων πρακτικών και την αδιαφορία για την ιδιωτικότητα, την ευημερία των παιδιών, τη διάδοση ρητορικής μίσους και τη γενοκτονία. – Γερουσιαστής Richard Blumenthal, επικεφαλής λήψης μέτρων για την προστασία των παιδιών online

Το να αλλάξεις την ονομασία του Facebook δε θα αλλάξει όλα όσα έχεις κάνει Mark. – Γερουσιαστής Marsha Blackburn

Η Γερουσιαστής Elizabeth Warren ζητά εδώ και καιρό τη διάσπαση του Facebook και άλλων τεχνολογικών κολοσσών και επέστρεψε με νέες δηλώσεις στο CNN σχετικά με την αλλαγή ονόματος.

Το ότι το Facebook αλλάζει το εταιρικό του όνομα σε Meta δεν αλλάζει την κεντρική ιδέα. Είναι μονοπώλιο. Καταστρέφουν τον ανταγωνισμό. Και αρνούνται να ελέγξουν τη διασπορά της παραπληροφόρησης και του επικίνδυνου περιεχομένου στο site τους. Πρέπει να διασπάσουμε το Facebook.

Tags: