Orbital Reef: Ο νέος διαστημικός σταθμός που ετοιμάζει η Blue Origin

Σε συνεργασία με εταιρίες και πανεπιστήμια
27 Οκτωβρίου 2021 09:56
Orbital Reef: Ο νέος διαστημικός σταθμός που ετοιμάζει η Blue Origin

Η Blue Origin φαίνεται πως έχει πιο μακροπρόθεσμα σχέδια από το διαστημικό τουρισμό και ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της διαστημικού σταθμού. Θα ονομάζεται Orbital Reef και θα λειτουργεί ως ένας βιομηχανικός και εμπορικός κόμβος που θα λειτουργήσει στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαστημικό εμπορικό πάρκο, που θα προσφέρει στους πελάτες του υπηρεσίες όπως έρευνα, μεταφορές, logistics, διαμονή, αποθήκευση εξοπλισμού και επιχειρήσεις, σε ένα κατοικήσιμο περιβάλλον.

Όποιος θέλει θα μπορεί να δημιουργήσει τη δική του διεύθυνση στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος.

Η Blue Origin συνεργάζεται για αυτό το σκοπό με την Sierra Space, την Boeing, την Redwire Space, την Genesis Engineering Solutions και αρκετά πανεπιστήμια.

Το Blue Reef θα υποστηρίζει τη διαβίωση 10 ανθρώπων, ενώ θα έχει ανθρωποκεντρική αρχιτεκτονική. Θα υπάρχουν πολλαπλές θύρες για τη σύνδεση σκαφών, ενώ θα έχει ένα ανοιχτό σύστημα για να χρησιμοποιηθεί από κάθε πελάτη ή κράτος.

Έμπειρες διαστημικές υπηρεσίες, εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, κράτη χωρίς διαστημικά προγράμματα, media, εταιρίες ταξιδιών, επιχειρηματίες και ανοιχτόμυαλοι επενδυτές, όλοι έχουν θέση στο Orbital Reef. Για πάνω από 60 χρόνια η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες, ανέπτυξαν την τροχιακή διαστημική πτήση και τη διαβίωση στο διάστημα, θέτοντας τα θεμέλια για να αναλάβουν δράση οι επιχειρήσεις αυτή τη δεκαετία. Θα επεκτείνουμε την πρόσβαση, θα μειώσουμε το κόστος και θα προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να γίνει η διαστημική πτήση κάτι συνηθισμένο. Ένα νέο επιχειρηματικό οικοσύστημα θα αναπτυχθεί στην τροχιά της Γης, παράγοντας ανακαλύψεις, νέα προϊόντα, νέες μορφές διασκέδασης και παγκόσμια αντίληψη.