Κέρδη που ζαλίζουν για το Facebook παρά τα σκάνδαλα

Ακλόνητος ο κολοσσός
27 Οκτωβρίου 2021 09:06
Κέρδη που ζαλίζουν για το Facebook παρά τα σκάνδαλα

Το Facebook βρίσκεται σε μία δίνη σκανδάλων, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την εταιρία από το να καταγράψει σημαντικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, ο social media κολοσσός σημείωσε κέρδη $9 δισεκατομμυρίων στους τρεις μήνες μέχρι και το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι που είχε καταγράψει $7.8 δις.

Στους 12 μήνες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, το Facebook είδε μία αύξηση χρηστών της τάξης του 6% και πλέον διαθέτει 2.91 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το μεγάλο εμπόδιο ήρθε από την Apple και τους νέους κανόνες ιδιωτικότητας στο iOS 14, το οποίο έκανε δυσκολότερη τη στόχευση διαφημίσεων σε συγκεκριμένους χρήστες από τα brands, με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Το Facebook είπε πως οι νέοι κανόνες ιδιωτικότητας θα έχουν μία επίπτωση στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αλλά αναμένει να προσαρμοστεί σε βάθος χρόνου.

Όσο για τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Frances Haugen, ο Mark Zuckerberg δήλωσε:

Η καλοπροαίρετη κριτική μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι, αλλά εγώ βλέπω μία συντονισμένη προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα έγγραφα για να δημιουργήσουν μία λανθασμένη εικόνα για την εταιρία μας. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε μία ανοιχτή κουλτούρα που ενθαρρύνει τη συζήτηση και την έρευνα στην εργασία μας, έτσι ώστε να σημειώσουμε πρόοδο στα πολλά περίπλοκα ζητήματα τα οποία δεν αφορούν εμάς αποκλειστικά.

Παρά τα σκάνδαλα λοιπόν, οι μετοχές τους Facebook άνοιξαν την εβδομάδα με άνοδο 1.3%, ενώ συνολικά η μετοχή του Facebook έχει αυξηθεί 20% από την αρχή του χρόνου.