Το Facebook επενδύει τουλάχιστον $10 δις φέτος στο metaverse

Θα επενδύσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια
26 Οκτωβρίου 2021 12:48
Το Facebook επενδύει τουλάχιστον $10 δις φέτος στο metaverse

Το Facebook πιστεύει ακράδαντα πως το metaverse είναι το μέλλον, ένας εικονικός χώρος στον οποίο θα μπορούν να βρίσκονται ψηφιακά τα avatars των χρηστών για να διασκεδάζουν, να εργάζονται και άλλα. Μάλιστα σκοπεύει να επενδύσει μόνο αυτή τη χρονιά $10 δισεκατομμύρια στο Facebook Reality Labs, το τμήμα που θα αναπτύξει το metaverse με AR και VR hardware, software και περιεχόμενο.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό το μακροπρόθεσμο όραμα πραγματικότητα και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας τα επόμενα χρόνια.

Ο Mark Zuckerberg μιλάει ασταμάτητα για αυτό καθώς πιστεύει πως θα είναι “η επόμενη γενιά των online κοινωνικών εμπειριών”. Μάλιστα η εταιρία θα ξεκινήσει να αναφέρει ξεχωριστά τα κέρδη του τμήματος Reality Labs, ως δείγμα προς τους επενδυτές του πόσο σοβαρά παίρνει αυτή τη νέα προσπάθεια.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μερικές δύσκολες εβδομάδες για το Facebook, με τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Frances Haugen, την αποκάλυψη πως χάνει νεαρούς χρήστες και τη διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών του για ώρες στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Zuckerberg έσπευσε να τονίσει πως πρόκειται για “συντονισμένη προσπάθεια” για να πληγεί η εικόνα της εταιρίας.