Η Κίνα προσθέτει το mining κρυπτονομισμάτων σε "αρνητική λίστα" βιομηχανιών

Πρακτικά το απαγορεύει
10 Οκτωβρίου 2021 10:09
Η Κίνα προσθέτει το mining κρυπτονομισμάτων σε "αρνητική λίστα" βιομηχανιών

Η Κίνα μόλις πρόσθεσε το mining των κρυπτονομισμάτων σε μία λίστα βιομηχανιών για τις οποίες περιορίζονται ή απαγορεύονται οι επενδύσεις. Η “αρνητική λίστα” περιλαμβάνει τομείς και βιομηχανίες οι οποίες είναι εκτός ορίων τόσο για Κινέζους όσο και για διεθνείς επενδυτές.

Οι Κινέζοι νομοθέτες ήδη έχουν απαγορεύσει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και το mining φέτος, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να δεσμεύεται να καταπολεμήσεις τις “παράνομες” δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων, αναγκάζοντας όλα τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διακόψουν κάθε σχέση με Κινέζους χρήστες.

Η Κίνα περιορίζει και την προβολή των κρυπτονομισμάτων καθώς “διαφθείρουν την κοινωνία” και ζητά από browsers να εξαφανίσουν την διάδοση φημών, τη χρήση εντυπωσιακών επικεφαλίδων και τη δημοσίευση περιεχομένου που παραβιάζει “τις κύριες αξίες του σοσιαλισμού”.

Η κίνηση αυτή κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων στην Κίνα. Παρά τη παροδική πτώση όμως μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων τον Σεπτέμβριο, η αξία του Bitcoin έχει ανέβει κατά 30% και σήμερα ξεπερνά τα $55.000.