Η Apple τιμά τον Steve Jobs στη 10η επέτειο του θανάτου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μία συγκινητική ταινία μικρού μήκους
06 Οκτωβρίου 2021 10:05
Η Apple τιμά τον Steve Jobs στη 10η επέτειο του θανάτου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο συνιδρυτής και CEO της Apple, Steve Jobs, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και η εταιρία τιμά τη μνήμη του με μία ταινία μικρού μήκους. Στο σχεδόν τρίπλεπτο βίντεο προβάλλονται φωτογραφίες και βίντεο από σημαντικές στιγμές του Jobs, ενώ ακούγονται και μερικές από τις πιο διάσημες σκέψεις που έκανε για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Η Apple δημοσίευσε και μία δήλωση από την οικογένεια του Jobs.

Για μία δεκαετία τώρα, το πένθος και η επούλωση βαδίζουν μαζί. Η ευγνωμοσύνη μας έχει γίνει τόσο μεγάλη όσο και η απώλειά μας. Κάθε ένας από εμάς βρήκε το δρόμο του προς την παρηγοριά, αλλά ενωθήκαμε όλοι μαζί σε ένα όμορφο μέρος αγάπης για τον Steve και για αυτά που μας έμαθε. Από όλα τα δώρα του Steve, η δύναμή του ως δάσκαλος ήταν αυτό που άντεξε. Μας έμαθε να είμαστε ανοιχτοί προς την ομορφιά του κόσμου, να είμαστε περίεργοι με νέες ιδέες, να βλέπουμε μπροστά, και περισσότερο από όλα να παραμένουμε ταπεινοί στο μυαλό του αρχάριου. Υπάρχουν πολλά που θα δούμε μέσα από τα μάτια του, αλλά μας έμαθε και να βλέπουμε και μόνοι μας. Μας έδωσε τον εξοπλισμό για να ζήσουμε και μας υπηρέτησε καλά. Μία από τις μεγαλύτερες πηγές παρηγοριάς ήταν η σχέση του Steve με την ομορφιά. Το να βλέπεις κάτι όμορφο – μια δασωμένη πλαγιά, ένα όμορφο αντικείμενο – μας θυμίζει το πνεύμα του. Ακόμα και στα χρόνια που υπέφερε, δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην ομορφιά της ύπαρξης. Η μνήμη δεν είναι αρκετή για αυτό που έχουμε στην καρδιά μας. Μας λείπει απίστευτα. Είμαστε ευλογημένοι που τον είχαμε ως σύζυγο και πατέρα.

Ο Tim Cook μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους υπαλλήλους της Apple, μέσω ενός mail που φέρνει στη δημοσιότητα το Bloomberg.

Ο Steve μας προκάλεσε να δούμε τον κόσμο όχι για αυτό που είναι αλλά για αυτό που μπορεί να γίνει. Νιώθω τόσο τυχερός που περάσαμε τις μέρες μας δημιουργώντας καινοτόμα εργαλεία που συνδέουν τον κόσμο, τους εμπνέουν να σκέφτονται διαφορετικά και τους ενδυναμώνουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο σύμπαν.