Το Facebook ανακοίνωσε το λόγο της χθεσινής πολύωρης διακοπής

Αποκλείει το hacking
05 Οκτωβρίου 2021 09:17
Το Facebook ανακοίνωσε το λόγο της χθεσινής πολύωρης διακοπής

Έχουμε έρθει αρκετές φορές αντιμέτωποι με διακοπές υπηρεσιών στα social media, αλλά το περιστατικό της Δευτέρας κράτησε πολύ παραπάνω από αυτό που είχαμε συνηθίσει, με Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, ακόμα και το Oculus VR, να μένουν εκτός λειτουργίας για έξι ολόκληρες ώρες. Αφού επανήλθε η λειτουργία περίπου στις 1:00 π.μ. ώρα Ελλάδος, το Facebook ανακοίνωσε με ένα blog post το λόγο πίσω από αυτήν την κατάρρευση.

Οι ομάδες μηχανικών μας έμαθαν πως κάποιες αλλαγές που έγιναν στα κύρια routers που συντονίζουν την κίνηση του δικτύου μεταξύ των data centers, προκάλεσαν θέματα που διέκοψαν αυτήν την επικοινωνία. Η διακοπή στην κίνηση του δικτύου είχε ως αποτέλεσμα μία χιονοστιβάδα επιπτώσεων στον τρόπο που επικοινωνούν τα data centers μας, διακόπτοντας εντελώς τις υπηρεσίες μας.

Το Facebook τόνισε πως το πρόβλημα ήταν καθαρά τεχνικό και πως δεν υπάρχουν στοιχεία για hacking ή πως εκτέθηκαν προσωπικά δεδομένα χρηστών κατά τη διάρκεια που είχε πέσει το δίκτυο. Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για αυτήν τη διακοπή.