Ο Satya Nadella της Microsoft θυμάται την πιο περίεργη συνεργασία που είχε ποτέ

“Είχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις και μετά εξαφανίστηκαν”
28 Σεπτεμβρίου 2021 11:17
Ο Satya Nadella της Microsoft θυμάται την πιο περίεργη συνεργασία που είχε ποτέ

Αν θυμάστε, τον Αύγουστο του 2020 η Microsoft έφτασε πολύ κοντά στην εξαγορά του TikTok με τις ευλογίες της κυβέρνησης Trump. Μιλώντας στο 2021 Code Conference, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, αποκάλυψε μερικές πληροφορίες σχετικά με εκείνη την περίοδο, ενώ χαρακτήρισε το όλο περιστατικό ως “το πιο παράξενο πράγμα που έχω εργαστεί”.

Το TikTok ήρθε σε εμάς, δεν πήγαμε εμείς στο TikTok. Η εταιρία έψαχνε για συνέταιρο στις ΗΠΑ για να βοηθήσει με αυτά τα προβλήματα ασφαλείας που ακούγαμε.

Ο Nadella θεώρησε ως καλή ευκαιρία το TikTok, επειδή ήταν social, cloud-based υπηρεσία που βασιζόταν αρκετά σε AI και κάθε κομμάτι αυτού ήταν αντικείμενα ενδιαφέροντος για την Microsoft. Ωστόσο οι συνομιλίες κατέρρευσαν γρήγορα.

Υπήρχε μία περίοδος που η αμερικανική κυβέρνηση είχε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά απλά εξαφανίστηκαν. Ο Πρόεδρος Trump νομίζω πως είχε μία συγκεκριμένη άποψη για το τι προσπαθούσε να πετύχει… και μετά απλά το παράτησε.

Τελικά, το TikTok ενημέρωσε το Σεπτέμβριο την Microsoft πως η συμφωνία δε θα προχωρούσε, ενώ όταν η διορία του Trump πέρασε και το TikTok δεν είχε εξαγοραστεί ακόμα από αμερικανική εταιρία, το TikTok υπονόησε πως το ban είχε ξεχαστεί. Φέτος, ο Πρόεδρος Biden ανακάλεσε την εντολή.

Όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το TikTok τώρα, η απάντηση του Nadella ήταν ξεκάθαρη.

Όχι. Σε αυτό το σημείο είμαι χαρούμενος με αυτά που έχουμε.