Αυτή είναι η Rozy, μία εικονική influencer που κερδίζει €700.000 από χορηγούς

Είναι 22 χρονών και θα παραμείνει τόσο για πάντα
27 Σεπτεμβρίου 2021 11:28
Αυτή είναι η Rozy, μία εικονική influencer που κερδίζει €700.000 από χορηγούς

Με μία γρήγορη ματιά ο Instagram λογαριασμός της Rozy μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό influencer που κάνει giveaways και διαφημίζει προϊόντα. Είναι μία 22χρονη κοπέλα που της αρέσει η μόδα, η yoga, το τρέξιμο και τα ταξίδια, ενώ έχει συγκεντρώσει πάνω από 80.000 followers. Ωστόσο αυτός ο λογαριασμός είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους μιας και δεν πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο αλλά για εικονικό, ένα avatar που δημιουργήθηκε από το Sidus Studio X.

Η CGI-generated influencer σχεδιάστηκε με το στυλ των millennials και διαθέτει περίπου 800 εκφράσεις προσώπου και κινήσεις με τη βοήθεια μιας ηθοποιού και τεχνολογίας 3D modeling. Δε χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένος άνθρωπος για να σχεδιαστεί, ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν δυτικά πρότυπα ομορφιάς. Επίσης, θα παραμείνει για πάντα 22 ετών. Μάλιστα τους τρεις πρώτους μήνες που δημιουργήθηκε το προφίλ της, κανείς δεν είχε καταλάβει πως δεν πρόκειται για πραγματική γυναίκα.

Η Rozy έχει πάνω από 100 χορηγούς που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσω του προφίλ της, ενώ τα έσοδά της αναμένονται να φτάσουν φέτος το 1 δις κορεατικά γουάν (€720.000).

Ο λόγος που οι εταιρίες επιλέγουν την εικονική influencer είναι πολλοί. Δε γερνάει, δεν παραπονιέται, δεν κουράζεται, αλλά κυρίως δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιου προσωπικού σκανδάλου, αφού η Rozy δεν έχει προσωπική ζωή.

Τα σχέδια της Rozy, ή μάλλον των υπευθύνων της για το μέλλον, είναι η συμμετοχή της σε ταινίες, σειρές και τραγούδια. Πρόσφατα συμμετείχε και σε ένα διαφημιστικό video για μία ασφαλιστική εταιρία το οποίο συγκέντρωσε 11 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.