Έτσι περνούν την ώρα τους στο διάστημα οι πρώτοι τουρίστες της SpaceX (BINTEO)

Τρώνε πίτσα και παίζουν μουσική
18 Σεπτεμβρίου 2021 11:01
Έτσι περνούν την ώρα τους στο διάστημα οι πρώτοι τουρίστες της SpaceX (BINTEO)

Η πρώτη τουριστική πτήση της SpaceX στο διάστημα συμπλήρωσε την τρίτη μέρα της και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη. Πώς περνούν όμως το χρόνο τους οι τέσσερις πολίτες στον περιορισμένο χώρο της Crew Dragon κάψουλας; Η SpaceX φρόντισε να το μάθουμε από τους ίδιους τους επιβάτες, πραγματοποιώντας μία ζωντανή σύνδεση όσο η κάψουλα πετούσε πάνω από την Ευρώπη σε υψόμετρο 585 χιλιομέτρων.

Μετά από μία σύντομη ξεκούραση, το πλήρωμα έφαγε πίτσα. Το γεγονός σχολίασε ο Elon Musk διαβεβαιώνοντας πως οι επόμενες πτήσεις θα έχουν και συσκευή θέρμανσης της πίτσας για να μην την τρώνε κρύα.

Ο καθένας έχει τα καθήκοντά του στην κάψουλα, πραγματοποιώντας διάφορα επιστημονικά πειράματα. Όσον αφορά τη διασκέδαση, πέρα από το να αγναντεύουν τη θέα μέσα από το γυάλινο θόλο, παίζουν μουσική, ζωγραφίζουν και κάνουν τούμπες εκμεταλλευόμενοι το περιβάλλον μικροβαρύτητας.

Πέρα από την παρθενική τουριστική πτήση της SpaceX, η συγκεκριμένη αποστολή έχει σκοπό να συγκεντρώσει $200 εκατομμύρια για  χρηματοδότηση του νοσοκομείου παίδων St. Jude το οποίο προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε παιδιά με καρκίνο.