iPhone 13: Τι είναι το νέο "cinematic mode";

Τραβήξτε video σαν επαγγελματίας
15 Σεπτεμβρίου 2021 08:57
iPhone 13: Τι είναι το νέο "cinematic mode";

Η χτεσινή παρουσίαση του iPhone 13 έδωσε έμφαση σε ένα νέο χαρακτηριστικό, το cinematic mode, το οποίο υπόσχεται videos βγαλμένα...από το Hollywood. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα video portrait mode το οποίο μπορεί έξυπνα και αυτόματα να αλλάζει το focus της κάμερας, θυμίζοντας σκηνές ταινιών.

Το video εστιάζει αυτόματα στο πρόσωπο που υπάρχει μπροστά από την κάμερα, θολώνοντας ό,τι υπάρχει πίσω από αυτό. Αντί όμως να παραμείνει σε αυτήν την απλή video portrait λειτουργία, το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο για να αλλάξει την εστίαση στο background, όταν ο άνθρωπος που είναι μπροστά από την κάμερα, γυρίσει το κεφάλι του και κοιτάξει προς το background. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς το focus της σκηνής με ένα απλό tap. Επιπλέον οι video editors, θα μπορούν να ρυθμίσουν το βάθος πεδίου και τα επίπεδα bokeh ακόμα και μετά την καταγραφή του video, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Όλα αυτά γίνονται εφικτά χάρη στον πανίσχυρο A15 Bionic των νέων iPhone 13. Σε συνδυασμό με την οπτική σταθεροποίηση Sensor Shift που δανείστηκε από το iPhone 12 Pro Max και τους νέους αισθητήρες κάμερας, το νέο cinematic mode έγινε πραγματικότητα και μένει να δούμε τις πλήρεις δυνατότητές του όταν κυκλοφορήσει.

Το cinematic mode περιορίζεται σε 1080p video στα 30fps, ενώ οι επαγγελματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την υποστήριξη ProRes video στα Pro μοντέλα.