Η Xiaomi προσφέρει πλέον 3 χρόνια αναβαθμίσεων Android με το 11T

Και 4 χρόνια αναβαθμίσεων ασφαλείας
10 Σεπτεμβρίου 2021 13:03
Η Xiaomi προσφέρει πλέον 3 χρόνια αναβαθμίσεων Android με το 11T

Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έκανε σήμερα η Xiaomi όσον αφορά την υποστήριξη και  ασφάλεια του καταναλωτή, ανακοινώνοντας πως τα Xiaomi 11T και 11T Pro θα λάβουν 3 έτη αναβαθμίσεων Android και 4 έτη αναβαθμίσεων ασφαλείας. Η νέα πολιτική περιορίζεται μόνο στα συγκεκριμένα μοντέλα, το οποία όμως αποτελούν προπομπούς για μία ευρύτερη αλλαγή στη νοοτροπία της κινεζικής εταιρίας. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - Η Xiaomi ανακοινώνει πως τα μοντέλα της σειράς Xiaomi 11T – Xiaomi 11T Pro και Xiaomi 11T – θα έχουν πρόσβαση στις αναβαθμίσεις των επόμενων 3 γενεών του Android ενώ για τα επόμενα 4 χρόνια θα προσφέρονται ενημερώσεις ασφάλειας. Με την αλλαγή αυτή, οι χρήστες των συσκευών της σειράς Xiaomi 11T θα μπορούν να απολαύσουν μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη αλλά και μακροπρόθεσμη ασφάλεια για τα δεδομένα τους. Παρόλο που αυτή τη στιγμή η επέκταση αυτή δεν περιλαμβάνει άλλες συσκευές της Xiaomi, η εταιρεία πιστεύει πως πρόκειται για μια αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών της σειράς Xiaomi 11T.

"Με τη συνεχή βελτίωση του hardware των smartphones, ο κύκλος ζωής τους σταδιακά μεγαλώνει, και αυτό σημαίνει πως οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να αντικαθιστούν τα smartphones τόσο συχνά. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι καταναλωτές θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λειτουργικού, μαζί με τα features τους”, σχολίασε ο Albert Shan, Επικεφαλής του τμήματος Product & Technology της Xiaomi International. "Η Xiaomi είναι προσηλωμένη στο να παρέχει στους χρήστες κορυφαίο hardware και σταθερές επιδόσεις. Σε συνέχεια της δέσμευσης αυτής προς τους καταναλωτές, η Xiaomi επεκτείνει ξανά τον κύκλο ζωής των Xiaomi smartphones εξασφαλίζοντας τρεις γενιές αναβαθμίσεων του λειτουργικού Android. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές που έχουν στη διάθεση τους για μεγαλύτερο διάστημα, και παράλληλα να απολαύσουν τα τελευταία features. Την ίδια στιγμή θα προσφέρουμε στους καταναλωτές ενημερώσεις προστασίας που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των συσκευών τους για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

Η Xiaomi θα εξετάσει την πιθανότητα να φέρει αυτή την επέκταση του συστήματος Android και τις αναβαθμίσεις ασφαλείας σε περισσότερες συσκευές της. “Δεν είναι εύκολο εγχείρημα  για την Xiaomi και την ομάδα της να προσφέρει αναβαθμίσεις συστήματος και ενημερώσεις ασφαλείας σε όλα τα παλαιότερα μοντέλα smartphones. Παρόλα αυτά, η πρόκληση αυτή και η ικανοποίηση των επιθυμιών των καταναλωτών μας μας ενθουσιάζουν. Από τη μια, εκπληρώνουμε για ακόμα μια φορά την υπόσχεση της Xiaomi στους χρήστες της σε όλο τον κόσμο - να παρέχουμε φανταστικά προϊόντα. Ενώ από την άλλη, η σταδιακή επέκταση του κύκλου ζωής των smartphones της Xiaomi είναι μια προοδευτική κίνηση που προάγει τους στόχους βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης της Xiaomi”, συμπλήρωσε ο Albert Shan.

Σημείωση:

H διαθεσιμότητα των αναβαθμίσεων και των features του λειτουργικού Android ενδέχεται να διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή και από αγορά σε αγορά. Η διαθεσιμότητα των ενημερώσεων θα βασίζεται σε αρκετούς παράγοντες που περιλαμβάνουν (ωστόσο δεν περιορίζονται σε αυτούς) την πολυπλοκότητα της ενημέρωσης, τους τοπικούς νόμους, την αγορά και άλλους παράγοντες."