Η Ιταλία ετοιμάζει το δικό της εθνικό cloud

Καταθέτει προσφορά η TIM
06 Σεπτεμβρίου 2021 10:38
Η Ιταλία ετοιμάζει το δικό της εθνικό cloud

Η Telecom Italia θα καταθέσει και επισήμως το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία ενός εθνικού cloud στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη βιομηχανία άμυνας Leonardo και την επενδυτική τράπεζα CDP. Ο Υπουργός Καινοτομίας, Vittorio Colao, είπε πως περιμένει να λάβει τις προτάσεις των εταιριών που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν το cloud αξίας 900 εκατομμυρίων, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με σκοπό να αναβαθμιστούν οι ικανότητες αποθήκευσης δεδομένων της χώρας.

Ο CEO του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της Ιταλίας, Luigi Gubitosi, δήλωσε πως “ο Υπουργός δε θα απογοητευτεί… θα παρουσιάσουμε μία προσφορά και πιστεύω πως θα πληροί τις προδιαγραφές”.

Το cloud της Ιταλίας είναι ένα από τα clouds που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού hub το οποίο θα μειώσει την εξάρτηση των 27 κρατών-μελών της Ένωσης από τις αμερικανικές εταιρίες για υπηρεσίες cloud.

H κοινή πρόταση των ιταλικών εταιριών θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα και πιθανώς να χρειαστεί η δημιουργία μίας νέας εταιρίας για να τρέξει το project.