ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλείδωσε η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11

Θα λείπει ωστόσο ένα βασικό χαρακτηριστικό
31 Αυγούστου 2021 16:14
ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλείδωσε η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11

Όπως ανακοίνωσε μόλις η Microsoft, τα Windows 11 θα κυκλοφορήσουν στις 5 Οκτωβρίου του 2021. Το λειτουργικό σύστημα θα διατεθεί εντελώς δωρεάν για τους συμβατούς υπολογιστές με Windows 10, ενώ μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορούμε να περιμένουμε και νέα καταναλωτικά προϊόντα με προ-εγκατεστημένα τα Windows 11.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δωρεάν αναβάθμιση πράγματι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αλλά θα γίνει σε κύματα. Επομένως, όπως εξηγεί η εταιρία, οι συμβατές συσκευές ενδέχεται να μη δουν απευθείας την σχετική ένδειξη για αναβάθμιση. Στο πλαίσιο αυτό η Microsoft εκτιμά πως όλες οι συμβατές συσκευές θα έχουν λάβει την προσφορά μέχρι και τα μέσα του 2022.

Φυσικά, όλα θα γίνουν μέσα από το Windows Update, το οποίο θα σας ενημερώσει όταν φτάσει η στιγμή. Μέχρι τότε μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός μέσα από το ειδικό PC Health Check app.

Κλείνοντας, η κυκλοφορία των Windows 11 τον Οκτώβριο, πέρα από το αλαλούμ με τις απαιτήσεις συστήματος, θα συνοδευτεί και από ένα ακόμη μεγάλο ‘αλλά’. Η ανακοίνωση της Microsoft ξεκαθάρισε πως ένα πολυπόθητο ανακοινωμένο χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος τελικά δε θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα. Ο λόγος γίνεται για τη δυνατότητα των Windows 11 να τρέξουν Android εφαρμογές. Πλέον η λειτουργία αυτή αναμένεται το 2022 και αρχικά θα δοκιμαστεί από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος.