Το Telegram έφτασε το 1 δισεκατομμύριο downloads

Εκρηκτική η άνοδός του φέτος
31 Αυγούστου 2021 10:02
Το Telegram έφτασε το 1 δισεκατομμύριο downloads

Στην αρχή της χρονιάς το WhatsApp εισήγαγε τη νέα πολιτική διαχείρισης των δεδομένων του χρήστη η οποία δεν ήταν και ιδιαίτερα δημοφιλής. Υπήρξε μία μεγάλη φυγή των χρηστών από την πλατφόρμα, προς άλλες που προσφέρουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και το Telegram ήταν μία από αυτές. Εκείνες τις μέρες των αντιδράσεων μάλιστα, το Telegram είχε 25 εκατομμύρια νέους χρήστες μέσα σε 72 ώρες.

Τώρα, σύμφωνα με νέα δεδομένα του Sensor Tower, το Telegram έχει φτάσει τα 1 δισεκατομμύριο downloads. Η εταιρία με βάση το Dubai ξεκίνησε το 2013 και οι εγκαταστάσεις της εφαρμογής εκτοξεύτηκαν το 2021, φτάνοντας τις 214.7 εκατομμύρια μόνο στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Το 22% των εγκαταστάσεων προέρχεται από την Ινδία και ακολουθεί η Ρωσία και η Ινδονησία με 10% και 8% αντίστοιχα.

Ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε πως ο αριθμός των εγκαταστάσεων δε σημαίνει και αριθμό ενεργών χρηστών, οι οποίοι εκτιμώνται στα 500 εκατομμύρια για την αρχή του έτους. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι η 15η εφαρμογή η οποία καταφέρνει να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο downloads, δίπλα σε γίγαντες όπως Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Spotify, Netflix κ.α.

Tags: