Ο Tim Cook κρύβει ακόμα έναν άσο στο μανίκι πριν αποσυρθεί

Δε θα βρίσκεται στο τιμόνι της Apple την επόμενη δεκαετία
31 Αυγούστου 2021 09:41
Ο Tim Cook κρύβει ακόμα έναν άσο στο μανίκι πριν αποσυρθεί

Ο Tim Cook μετρά ήδη μία δεκαετία στο τιμόνι της Apple, ωστόσο δε σκοπεύει να κάτσει ακόμα μία στη θέση του CEO. Σύμφωνα με το Power On newsletter του Mark Gurman από το Bloomberg, ο Tim Cook θέλει να επιβλέψει τη εισαγωγή της Apple σε ακόμα μία τουλάχιστον μεγάλη κατηγορία προϊόντων. Προς το παρόν η Apple εργάζεται σε αρκετά projects που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα επίσημα, όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο Gurman θεωρεί πως ένα AR/VR προϊόν είναι πιο πιθανό για τη διάρκεια που σκοπεύει να παραμείνει ο Cook στην Apple. Γιατί όχι το αυτοκίνητο; Ο Cook θεωρεί πως το να διοικείς μία εταιρία στη Silicon Valley όπως η Apple, είναι μία δουλειά που θέλει νέους ανθρώπους με φρέσκα μυαλά και ιδέες. Το αυτοκίνητο μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να υλοποιηθεί και ο Cook δε γίνεται νεότερος.

Ο Gurman τονίζει πως η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα mixed reality headset το 2022, αλλά και AR γυαλιά κάποια στιγμή “στα μέσα της δεκαετίας”. Έτσι, υπολογίζει πως ο Cook αναμένεται να αποσυρθεί από τη θέση του CEO της Apple κάπου μεταξύ 2025 και 2028. Προηγούμενη αναφορά του Bloomberg αποκάλυπτε πως η Apple ήδη κάνει σχέδια για τη διαδοχή του Cook, καθώς προσπαθεί “να καλλιεργήσει την επόμενη γενιά κορυφαίων managers”.