Κίνα: Όριο στις 3 ώρες την εβδομάδα το gaming για τα παιδιά

Σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες
31 Αυγούστου 2021 09:36
Κίνα: Όριο στις 3 ώρες την εβδομάδα το gaming για τα παιδιά

Η Κίνα κάνει ακόμα πιο αυστηρή τη νομοθεσία που αφορά τα παιδιά και το gaming. Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στην πολυπληθή χώρα, ορίζουν πως όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να παίζουν video games για πάνω από 3 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα, το gaming επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, από τις 20:00 έως τις 21:00 την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και σε αργίες.

Οι προηγούμενοι κανονισμοί όριζαν το gaming στη 1.5 ώρα την ημέρα. Ωστόσο η κυβέρνηση επικαλείται την ψυχική υγεία των παιδιών και αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρή τη νομοθεσία. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν και για τις εταιρίες που προσφέρουν online gaming υπηρεσίες σε ανήλικους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός αυτών των ωρών. Επιπλέον, οι εταιρίες απαγορεύεται να προσφέρουν πρόσβαση σε χρήστες που δεν έχουν κάνει log-in με το πραγματικό τους όνομα.

Υπάρχουν πάνω από 110 εκατομμύρια ανήλικοι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια στην Κίνα σήμερα και αναμένουμε πως οι νέοι περιορισμοί θα οδηγήσουν σε νέα πτώση στον αριθμό των παικτών και στη μείωση του χρόνου και του χρήματος που ξοδεύουν στα παιχνίδια αυτοί κάτω των 18. Ωστόσο δεν αναμένουμε πως η πτώση στα έξοδα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις gaming εταιρίες, δεδομένου πως υπήρχαν ήδη όρια στο χρόνο και στα χρήματα των ανηλίκων τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι, αναμένουμε μία μικρότερη επίπτωση στους ρυθμούς ανάπτυξης μιας και τα έσοδα από ανήλικους ήταν ήδη χαμηλά. – Daniel Ahmad, αναλυτής Niko Partners