Ο Tim Cook πήρε bonus $750 εκατομμυρίων για τα 10 χρόνια του στην Apple

Ήταν από παλιά συμφωνία με τον Steve Jobs
27 Αυγούστου 2021 11:04
Ο Tim Cook πήρε bonus $750 εκατομμυρίων για τα 10 χρόνια του στην Apple

Ο CEO της Apple, Tim Cook έλαβε με τη συμπλήρωση δέκα ετών στην εταιρία, περισσότερες από πέντε εκατομμύρια μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού. Λίγο αργότερα μία χρηματιστηριακή αναφορά αποκάλυψε πως ο Cook πούλησε τις μετοχές του έναντι $750 εκατομμυρίων.

Η απόδοση των μετοχών στον Cook αποτελεί μέρος μίας συμφωνίας που είχε κάνει πριν χρόνια όταν ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρίας, με το συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Η ανταμοιβή του Cook εξαρτιόταν από την απόδοση των μετοχών της Apple σε σχέση με άλλες εταιρίες και εφόσον η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 191.83% τα τελευταία τρία χρόνια, μπόρεσε να λάβει την ανταμοιβή του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Apple ο Tim Cook στις 24 Αυγούστου 2011, η τιμή της μετοχής της Apple έχει αυξηθεί κατά 1.200% και η αξία της υπολογίζεται πλέον στα $2.5 τρισεκατομμύρια.

Μία ξεχωριστή χρηματιστηριακή αναφορά αποκαλύπτει πως ο Cook δώρισε αυτήν την εβδομάδα μετοχές της Apple αξίας $10 εκατομμυρίων σε φιλανθρωπίες οι οποίες δεν κατονομάζονται. Το 2015, ο Cook είχε δηλώσει πως θα δωρίσει όλη του την περιουσία πριν πεθάνει, ενώ είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση. Η περιουσία του Cook εκτιμάται στο $1.5 δισεκατομμύριο σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index.

Tags: