Οι τράπεζες ανάγκασαν το OnlyFans να απαγορέψει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Η παραδοχή του CEO
25 Αυγούστου 2021 10:48
Οι τράπεζες ανάγκασαν το OnlyFans να απαγορέψει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Μιλώντας σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ο CEO του OnlyFans, Tim Stokely, παραδέχτηκε πως οι τράπεζες ήταν πίσω από την απόφαση απαγόρευσης του σεξουαλικού περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Η αλλαγή στην πολιτική μας…δεν είχαμε επιλογή. Με λίγα λόγια έφταιγαν οι τράπεζες.

Ο Stokely ανέφερε τρεις μεγάλες τράπεζες που αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξαιτίας “του ρίσκου να πληγεί η φήμη τους” αν συσχετιστούν με το σεξουαλικό περιεχόμενο του OnlyFans. Η μία από αυτές μάλιστα είχε σημειώσει προς απόρριψη κάθε μία συναλλαγή που αφορούσε το OnlyFans, απειλώντας την ικανότητα της πλατφόρμας να πληρώνει τους δημιουργούς περιεχομένου.

Ρεπορτάζ του Bloomberg από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκαλύψει σε ευρύτερο πλαίσιο πως “οι τραπεζικοί συνέταιροι και πάροχοι πληρωμών πίεζαν το OnlyFans να απαγορέψει την προώθηση σεξουαλικού περιεχομένου".

Η MasterCard και η Visa, οι οποίες πρακτικά ελέγχουν όλο τον όγκο της ψηφιακής οικονομίας, πρόσφατα απαγόρεψαν τη χρήση των καρτών τους για πληρωμές σε σεξουαλικό περιεχόμενο, για να αποκόψουν πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και τη μη συναινετική πορνογραφία.

Ο Stokely ξεχωρίζει την τράπεζα JPMorgan Chase, η οποία είναι “ιδιαίτερα επιθετική στο κλείσιμο λογαριασμών εργαζομένων στον τομέα του σεξ” ή οποιασδήποτε επιχείρησης που τους υποστηρίζει, ενώ αρνείται να αποκαλύψει τις τράπεζες που στηρίζουν τώρα το OnlyFans.