Οι εργαζόμενοι της Apple οργανώνονται και πιέζουν για αλλαγές

“Εξαντλήσαμε όλες τις εσωτερικές οδούς”
25 Αυγούστου 2021 09:53
Οι εργαζόμενοι της Apple οργανώνονται και πιέζουν για αλλαγές

Οι εργαζόμενοι της Apple θέλουν να ακουστούν οι φωνές τους και για αυτό το λόγο δημιούργησαν ένα νέο website υπό το hashtag #AppleToo. Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν εκεί τα βιώματα όλων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, οι οποίοι έχουν υποστεί παρενόχληση ή κάποια διάκριση βάσει του φύλου τους, της εθνικότητάς τους κ.α.

Για πολύ καιρό η Apple απέφευγε το δημόσιο έλεγχο. Η αλήθεια είναι πως για πολλούς εργαζόμενους της Apple – κυρίως για τους Μαύρους, τους Ιθαγενείς και άλλους συναδέλφους από περιθωριοποιημένες ομάδες  - η κουλτούρα της μυστικότητας δημιουργεί ένα θολό, εκφοβιστικό φρούριο. Όταν πιέσαμε για απόδοση ευθυνών και αντιμετώπιση των συνεχών αδικιών των οποίων γινόμασταν μάρτυρες ή βιώναμε στο χώρο εργασίας μας, αντιμετωπιστήκαμε με ένα σχέδιο απομόνωσης, υποβάθμισης και αμφισβήτησης.

Την προσπάθεια αυτή την οργάνωσαν 15 πρώην και νυν υπάλληλοι της Apple, ενώ δημιούργησαν και Twitter λογαριασμό, αλλά και Discord server.

Μία ομάδα εργαζομένων της Apple ενώθηκε για να οργανωθούμε και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Ζητάμε από τους συναδέλφους μας στην Apple οι οποίοι θέλουν να δουν πραγματική αλλαγή στην εταιρία, να μοιραστούν μαζί  μας τις ιστορίες τους. Όταν οι ιστορίες συγκεντρωθούν και παρουσιαστούν όλες μαζί, βοηθούν στο να αποκαλύψουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά ρατσισμού, σεξισμού, ανισότητας, διάκρισης, εκφοβισμού, καταπίεσης, εξαναγκασμού, κακοποίησης, άδικης τιμωρίας και ανεξέλεγκτων προνομίων.

Tags: