Το Bitcoin επανήλθε στα $50.000

Συνεχίζει την επάνοδό του μετά την κατρακύλα
24 Αυγούστου 2021 10:23
Το Bitcoin επανήλθε στα $50.000

Η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα $50.000 για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες καθώς το κρυπτονόμισμα επανέρχεται από τη μεγάλη πτώση του Μαΐου, όταν η Κίνα απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα να επιτρέπουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, αλλά και από την απόφαση του Elon Musk να μην το δέχεται η Tesla ως πληρωμή για τα προϊόντα της.

Έκτοτε ολοένα και περισσότερες mainstream χρηματοοικονοικές εταιρίες άρχισαν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα, επαναφέροντας την πίστη των επενδυτών και πλέον το Bitcoin έχει ανέβει κατά 81% από τον Ιανουάριο.

Η τωρινή άνοδος δεν είναι τυχαία, καθώς το PayPal ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει στους πελάτες του στο Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, διευρύνοντας έτσι τις crypto υπηρεσίες του και εκτός ΗΠΑ. Με πάνω από 403 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο, η αμερικανική εταιρία είναι μία από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον πλανήτη.

Αυτό φαίνεται πως είναι ακόμα ένα παράδειγμα μίας παγκόσμιας εταιρίας η οποία νομιμοποιεί τη χρήση των crypto καθώς γίνεται πιο mainstream. – Michael Hewson, CMC Markets

Αρκετοί αναλυτές δε βλέπουν κάποια μακροπρόθεσμη μείωση στην άνοδο του Bitcoin αν και περιμένουν μία μικρή αντίδραση στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Ωστόσο άλλοι σπεύδουν να τονίσουν πως το Bitcoin παραμένει απρόβλεπτο παρά την ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών.