Τέλος εποχής για το OnlyFans - Απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Μετά από έρευνα του BBC για παράνομο περιεχόμενο
20 Αυγούστου 2021 08:51
Τέλος εποχής για το OnlyFans - Απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Το OnlyFans είναι μία υπηρεσία που προσφέρει επί πληρωμή αποκλειστικές φωτογραφίες και videos στους χρήστες από τους αγαπημένους τους δημιουργούς και πολύ γρήγορα έγινε γνωστό για το γυμνό και σεξουαλικό του περιεχόμενο, ενώ πολλοί δημιουργοί έγιναν πλούσιοι χάρη σε αυτό. Οι εποχές αλλάζουν όμως και με μία ανακοίνωση που σόκαρε πολλούς, αποκάλυψε πως από την 1η Οκτωβρίου το OnlyFans απαγορεύει τις σεξουαλικές πράξεις στην πλατφόρμα του και θα επιτρέπει μόνο γυμνό αν φυσικά είναι στα όρια του Acceptable Use Policy της εταιρίας.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μία κοινότητα δημιουργών και fans που τους συμπεριλαμβάνει όλους, πρέπει να εξελίξουμε τις οδηγίες περιεχομένου μας.

Η εφαρμογή του ban παραδέχεται πως θα είναι δύσκολη, αφού όλα τα uploads ελέγχονται από ανθρώπους ελεγκτές και το OnlyFans έχει πάνω από 2 εκατομμύρια δημιουργούς που μοιράζονται περιεχόμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, πουλώντας γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο. Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα του σεξ, βασίζονταν στο site τα τελευταία χρόνια για μία σταθερή πηγή εσόδων.

Η αλλαγή πλεύσης του OnlyFans όμως για τους γνώστες της κατάστασης δεν αποτελεί έκπληξη. Έρχεται μετά από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο φαίνεται πως το site εν γνώση του άφηνε να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Αντί να κάνει ban κάποιο account, η εταιρία έδινε πρώτα τρεις προειδοποιήσεις πριν αφαιρέσει κάποιο περιεχόμενο, ενώ οι πιο πετυχημένοι creators με υψηλό αριθμό συνδρομητών έμεναν στο απυρόβλητο.

Η έρευνα του BBC βρήκε videos όπου creators εκμεταλλευόντουσαν άστεγους για σεξουαλικές πράξεις, ενώ πράκτορας της Homeland Security των ΗΠΑ αποκάλυψε πως υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εικόνων παιδικής κακοποίησης οι οποίες αναρτούνται στο OnlyFans. Το BBC δοκίμασε να στήσει λογαριασμούς που εμφανίζονται ως έφηβοι που θέλουν να πουλήσουν φωτογραφίες και δεν υπήρξε κανένας έλεγχος ή αντίδραση από το OnlyFans μέχρι που το BBC το επισήμανε.

Και ενώ το OnlyFans δηλώνει πως “επενδύει βαριά στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης online”, μόλις σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη του αναφορά διαφάνειας, η οποία περιλαμβάνει μόνο το μήνα Ιούλιο του 2021.