Είσαι troll ή cyber bully; Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου

Ποιος είναι ο μασκοφόρος εκδικητής;
16 Αυγούστου 2021 12:50
Είσαι troll ή cyber bully; Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου

Ο Great Londini έχει συγκεντρώσει 2.7 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγους μήνες στο TikTok, κάνοντας αυτό που δεν μπορεί να κάνει η πλατφόρμα: αντιμετωπίζοντας και εκθέτοντας τα trolls και τους cyber bullies. Με μία μάσκα και μία μαύρη κουκούλα μιλάει απευθείας στην κάμερα με ηλεκτρονικά παραμορφωμένη φωνή με το παρουσιαστικό του είναι σαν να βγήκε από κάποια ταινία τρόμου. Ωστόσο ο σκοπός του είναι να τρομάξει μόνο αυτούς που μέσω του TikTok επιτίθενται ρατσιστικά, σεξιστικά και γενικότερα ασκούν ψυχολογική βία στους άλλους.

@thegreatlondini.com

##stitch with @raisinghonor Unacceptable ##greatlondini ##parentsoftiktok ##momsoftiktok ##endracism2021 ##moms

♬ original sound - The Great LonDini

Μιλώντας στο BBC, χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως anti-troll και στόχος του είναι να ξεσκεπάζει αυτούς που κρύβονται ανώνυμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις. Μάλιστα ισχυρίζεται πως μπορεί να βρει την ταυτότητα οποιουδήποτε χρήστη μέσα σε “εφτά με οχτώ κλικς”. Αν είστε ανήλικος, θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους γονείς σας για την κακοποίηση που ασκείτε σε άλλους.

@thegreatlondini.com

##stitch with @veterangamerttv What should be done? ##greatlondini ##parentsoftiktok ##veterans ##marines ##army ##stopbullying2021

♬ Touch Down 2 Cause Hell - Hd4president

Αν είστε ενήλικος όμως θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία σας, ειδοποιώντας τον εργοδότη σας ή ακόμα και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας. Σε κάθε μία περίπτωση όμως στέλνει κάθε ίχνος πληροφορίας και στο TikTok, το οποίο κατηγορεί πως δεν κάνει αρκετά για να προστατέψει τους χρήστες.

Ποιος είναι ο άντρας πίσω από τη μάσκα όμως. Είναι γνωστός ως Leo, αλλά αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα, το οποίο προσπαθεί να προστατέψει πάση θυσία λόγω των απειλών θανάτου που λαμβάνει καθημερινά. Στην πραγματικότητα ο Leo είναι απλά το δημόσιο πρόσωπο ενός κινήματος εθελοντών οι οποίοι προέρχονται από κοινή εμπειρία ηθικού hacking.

@thegreatlondini.com

##stitch with @gabeadams PLEASE SHARE. ##GREATLONDINI ##momsoftiktok ##dadsoftiktok ##parentsoftiktok ##veterans ##stopbullying2021

♬ I Hate All Men but It's Lofi Chillhop - Lofi Night Drives
♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks

Η ιστορία πίσω από τον Leo είναι τραγική, καθώς πέρυσι ο 14χρονος αυτιστικός γιος ενός φίλου του αυτοκτόνησε ως αποτέλεσμα του bullying που δεχόταν στα social media. Κατά απαίτηση του πατέρα, ο Leo και οι φίλοι του εντόπισαν τους ανώνυμους χρήστες που ασκούσαν ψυχολογική βία στο παιδί.

Μπορέσαμε να του δώσουμε τις πληροφορίες και να του πούμε τώρα κάνε ότι θες με αυτά. Αυτός επικοινώνησε με τους γονείς και βρήκε κατά κάποιο τρόπο ένα κλείσιμο.

Το TikTok δεν είναι χαρούμενο με τη δράση του Leo και έχει κλείσει έως τώρα εννέα λογαριασμούς του, ενώ στον δέκατο έχει ανασταλεί η λειτουργία του πολλές φορές. Το TikTok κατηγορεί τον Leo για παραβίαση των πολιτικών του, για online παρενόχληση, bullying, ακόμα και βίαιο εξτρεμισμό. Ο Leo όμως δεν υποχωρεί.

Μέχρι όλοι οι bullies ρατσιστές και απατεώνες να φύγουν από την εφαρμογή, δεν πάμε πουθενά.

@thegreatlondini.com

##stitch with @officercortese  ##greatlondini ##policeoftiktok ##backtheblue ##parentsoftiktok ##stopbullying2021 ##moms ##dads

♬ ghost town (voice memo) - Chloe George