Το Galaxy Watch 4 είναι επίσημο και φέρνει νέο λογισμικό

Αλλάζει όλη την εμπειρία
11 Αυγούστου 2021 17:01
Το Galaxy Watch 4 είναι επίσημο και φέρνει νέο λογισμικό

Κατά τη διάρκεια του Galaxy Unpacked η Samsung αποκάλυψε τα νέα της wearables, το Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 4 Classic, τα οποία έρχονται με το νέο Exynos W920 chip των 5nm, ενώ διαθέτουν και 1.5GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Στη συνδεσιμότητα έχουμε Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 5.0 και NFC, ενώ και τα δύο διαθέτουν μικρόφωνο και ηχείο για κλήσεις και άλλες λειτουργίες.

Και τα δύο έρχονται με AMOLED οθόνες 1.2 ιντσών ή 1.4 ιντσών στα μεγαλύτερα μοντέλα, προστατευμένες από Gorilla Glass DX και έχουν πιστοποίηση IP68 καθώς και MIL-STD-810G του στρατιωτικού standard. Στους αισθητήρες έχουμε επιταχυνσιόμετρο, βαρομετρικό αλτίμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφημα, GPS, γυροσκόπιο, αισθητήρα ανίχνευσης των παλμών της καρδιάς, παρακολούθηση ύπνου, αισθητήρας SpO2, παρακολούθηση άγχους και μέτρηση ποσοστού λίπους σώματος. Η μπαταρία διαφέρει ανάλογα τα μοντέλα, αντέχει όμως για 40 ώρες χρήσης και διαθέτει ταχεία φόρτιση 1 ώρας και 40 λεπτών.

Η σειρά Galaxy Watch 4 θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη, δύο για το Watch 4 και δύο για το Watch 4 Classic.

Αυτό που ξεχωρίζει στα νέα smartwatches της Samsung είναι το νέο λογισμικό. Η Samsung εγκατέλειψε το Tizen και σε συνεργασία με την Google ανέπτυξε το Wear OS powered by Samsung το οποίο βασίζεται στο Wear OS. Έτσι, όταν οι χρήστες εγκαθιστούν συμβατές εφαρμογές στο τηλέφωνό τους, θα τις κατεβάζουν και στο ρολόι τους, ενώ οι ρυθμίσεις από το τηλέφωνο θα εφαρμόζονται και στον καρπό τους. Η πληθώρα εφαρμογών τώρα με την Google είναι τεράστια και θα μπορείτε να εγκαθιστάτε εφαρμογές απευθείας στο ρολόι.

Η μεγάλη διαφορά των δύο εκδόσεων είναι πως το Watch 4 Classic έχει περιστρεφόμενο bezel. Είναι διαθέσιμο στα 42mm και στα 44mm, ενώ το Watch 4 είναι στα 40mm και 44mm.

Οι τιμές ξεκινούν από τα $249 για το Watch 4, $299 για την LTE έκδοση, $349 για το Bluetooth μοντέλο του Classic και $399 για την LTE έκδοση του ίδιου. Είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα και θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων στις 27 Αυγούστου.