Η Apple βασίζεται όλο και περισσότερο σε Κινέζους προμηθευτές 

Εν μέσω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Η Apple βασίζεται όλο και περισσότερο σε Κινέζους προμηθευτές

Η Apple συνεργάζεται με όλο και περισσότερους Κινέζους προμηθευτές για την παραγωγή των iPhones, σύμφωνα με το Nikkei, αποτελώντας ένα σημάδι πως ο τεχνολογικός ανταγωνισμός των Κινέζων συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν τις τεχνολογικές φιλοδοξίες τους.

Η Luxshare Precision Industry λοιπόν, αναμένεται να κατασκευάσει το 3% των επερχόμενων iPhone 13, ενώ τα απαραίτητα εξαρτήματα θα τα προμηθευτεί από δύο άλλες εταιρίες που εξαγόρασε πέρυσι. Η ταϊβανέζικη Casetek θα την προμηθεύσει με τα μεταλλικά πλαίσια και η νοτιοκορεάτικη Cowell θα την προμηθεύσει με τους φακούς των πίσω καμερών.

Η Luxshare κερδίζει διαρκώς έδαφος έναντι των Ταϊβανέζων ανταγωνιστών της, Foxconn και Pegatron, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ξεκινήσει την κατασκευή του iPhone Pro 13 αυτό το μήνα, μία μεγάλη εξέλιξη για την εταιρία καθώς δεν έχει κατασκευάσει ποτέ ξανά iPhones μόνη της. Μάλιστα οι νεοεισερχόμενοι στην αλυσίδα προμηθευτών της Apple, κανονικά ξεκινάνε κατασκευάζοντας παλαιότερα iPhone μοντέλα. Η Apple αναμένεται να παράγει συνολικά 95 εκατομμύρια iPhones μέχρι τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Foxconn δημιούργησε μία ομάδα για να αντικρούσει την επέλαση της κινεζικής Luxshare, μελετώντας αν η εταιρία υποστηρίζεται από κάποια κυβερνητική οντότητα της Κίνας.

Παρόλο που η Luxshare παράγει μόνο ένα μικρό ποσοστό των iPhones φέτος, δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε. Αν δεν ενδυναμώσουμε τον ανταγωνισμό μας, αργά ή γρήγορα θα γίνουν αυτοί η κύρια πηγή. – υψηλόβαθμο στέλεχος αντίπαλης εταιρίας

Άλλες αξιοσημείωτες εταιρίες από την Κίνα που έχουν εισέλθει στην αλυσίδα προμηθευτών της Apple και αυξάνουν διαρκώς το ποσοστό τους είναι οι Lens Technology, BOE Technology, Lingyi iTech και Sunny Optical.

1 σχολιο(α)