Κολυμβητής κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς και κάνει πραγματικότητα ένα δημοφιλές meme

Σκηνή-σκηνή
03 Αυγούστου 2021 10:59
Κολυμβητής κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς και κάνει πραγματικότητα ένα δημοφιλές meme

Ο Βραζιλιάνος Bruno Fratus έγραψε ιστορία αυτή τη βδομάδα όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία κολυμβητής που κερδίζει το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα ο αθλητής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο αντρών στα 50 μέτρα.

Ωστόσο η νίκη του έγινε viral και για έναν ακόμα λόγο, καθώς κατά τη βράβευσή του, έκανε την αναπαράσταση ενός δημοφιλούς ιντερνετικού meme. Το meme δημιουργήθηκε πέρυσι από ένα Ρώσο καλλιτέχνη και έχει την ονομασία “Never give up!”. Δείχνει έναν άντρα να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, να το δαγκώνει, να φιλά τη γυναίκα που μοιράζει τα μετάλλια, να πανηγυρίζει και να ανοίγει σαμπάνια.

Ο Fratus πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο το μετάλλιό του - εκτός από τη σαμπάνια βεβαίως – ενώ η γυναίκα που φίλησε ήταν η σύζυγός του. Γρήγορα οι θεατές είδαν την ομοιότητα με το meme, κάνοντας viral τη βράβευσή του.

Όσον αφορά το δάγκωμα των μεταλλίων το οποίο συνηθίζεται από πολλούς αθλητές, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων θέλησε να επιβεβαιώσει μέσω Twitter πως τα μετάλλια δεν τρώγονται.

Tags: