Η θρυλική GPU κατασκευάστρια 3dfx επιστρέφει μετά από 20 χρόνια!

Όχι, δεν είναι φάρσα
31 Ιουλίου 2021 12:33
Η θρυλική GPU κατασκευάστρια 3dfx επιστρέφει μετά από 20 χρόνια!

Σε μια είδηση που θα αναστατώσει πολλούς retro gamers και PC hardware enthusiasts, η 3dfx Interactive ανακοίνωσε την επιστροφή της μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!

Ναι, καλά διαβάσετε, η αμερικανική εταιρία δημιούργησε επίσημο λογαριασμό στο Twitter, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια “μεγάλη” ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή της αυτή την Πέμπτη. Η σχετική δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η 3dfx Interactive είναι μια αμερικανική εταιρία που ιδρύθηκε το 1994 και χρεωκόπησε εν τέλει το 2022. Η 3dfx ειδικευόταν στην κατασκευή επεξεργαστών για 3D γραφικά και στη συνέχεια κυριάρχησε στην αγορά των GPUs με τα Voodoo μοντέλα της, όντας πρωτοπόρος στον τομέα. Η εταιρία είχε παίξει ρόλο και στα πρώτα βήματα του gaming, παρέχοντας το hardware για πολυάριθμες arcade καμπίνες. Μετά την χρεοκοπία της, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της πέρασαν στα χέρια της Nvidia.

Τι πιστεύτε ότι ετοιμάζει η εταιρία για τη μεγάλη επιστροφή της; Ενδεχομένως κάποια συνεργασία με υπάρχουσα εταιρία του χώρου ή ίσως κάποια δική της νέα GPU;

Tags: