Ένα iPhone 5s κέρδισε βραβείο φωτογραφίας το 2021 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δε χρειάζεστε ό,τι πιο καινούριο για μία ωραία φωτογραφία
26 Ιουλίου 2021 09:50
Ένα iPhone 5s κέρδισε βραβείο φωτογραφίας το 2021 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το iPhone 5s κυκλοφόρησε το 2013 και μετράει πλέον 8 χρόνια ζωής. Από τότε η Apple έχει κάνει άλματα όσον αφορά το hardware, τις επιδόσεις, την τεχνολογία της οθόνης και φυσικά την τεχνολογία των καμερών. Το 2013 μπορεί μία κάμερα να ήταν το σύνηθες στα τηλέφωνα, σήμερα όμως "πρέπει" να έχουν τουλάχιστον τρεις για να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Ή μήπως όχι; Ίσως το hardware να μην παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο, αφού το παλιό iPhone 5s μόλις κέρδισε ένα βραβείο φωτογραφίας. Το iPhone Photography Awards (IPPA) διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέτος, το iPhone 5s κέρδισε το βραβείο της τρίτης θέσης στην κατηγορία “Παιδιά” με το "The Watchman" από το Μεξικό που βλέπετε παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις συνολικά 54 φωτογραφίες που βραβεύτηκαν, μόλις εφτά καταγράφηκαν με τη σειρά iPhone 12, κάτι που σημαίνει πως οι 47 υπόλοιπες φωτογραφίες καταγράφηκαν από παλαιότερα iPhones που περιλαμβάνουν τα X, XR, iPhone 7 κλπ.

Να αναφέρουμε πως στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο Ιάκωβος Δρακούλης με την παρακάτω φωτογραφία την οποία κατέγραψε με iPhone 11 Pro.

Μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις πανέμορφες φωτογραφίες του διαγωνισμού παρακάτω, ενώ για να τις δείτε όλες επισκεφθείτε το IPPAwards.

IPPAwards