Ο Jeff Bezos είχε μία αποκάλυψη όσο βρισκόταν στο διάστημα (BINTEO)

Οι δηλώσεις του κροίσου μετά την πτήση
21 Ιουλίου 2021 12:29
Ο Jeff Bezos είχε μία αποκάλυψη όσο βρισκόταν στο διάστημα (BINTEO)

Ο Jeff Bezos πήγε στο διάστημα και μετά την αποστολή δέχτηκε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Εκεί αποκάλυψε πως, όπως έχουν δηλώσει και αστροναύτες πριν από αυτόν, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται πάνω από την ατμόσφαιρα και κοιτάει τη Γη χαμηλά, αλλάζει ο τρόπος που βλέπει τον πλανήτη μας. Ο Bezos λοιπόν βλέπει μία Γη χωρίς σύνορα, ένα πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε και είναι αρκετά ευαίσθητος, ενώ θεωρεί πως όλη η βαριά βιομηχανία κάποια στιγμή πρέπει να μεταφερθεί στο διάστημα για να κρατήσουμε τη Γη όμορφη και καθαρή.

Αυτό που κάνουμε δεν είναι μόνο μία περιπέτεια, δεν το κάνουμε μόνο για πλάκα. Έχει πλάκα, αλλά είναι σημαντικό γιατί είναι το πρώτο βήμα από κάτι σημαντικό. Και ξέρω να το αναγνωρίζω, το έκανα πριν τρεις δεκαετίες με την Amazon. Θα δημιουργήσουμε ένα δρόμο για το διάστημα, έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά τους να δημιουργήσουν ένα μέλλον. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό για να λύσουμε τα προβλήματα εδώ στη Γη. Δεν το κάνουμε για να δραπετεύσουμε από τη Γη. Όχι, όχι, το νόημα είναι πως αυτός είναι ο μόνος καλός πλανήτης στο Ηλιακό σύστημα. Έχουμε στείλει ρομποτικούς εξερευνητές σε όλους τους άλλους. Αυτός είναι ό μόνος καλός, σας το υπόσχομαι. Και πρέπει να τον φροντίσουμε. Θα χρειαστεί δεκαετίες, είναι μεγάλο όραμα, αλλά όλα ξεκινάνε από κάπου.

Στο τέλος του event, o Bezos διάλεξε δύο ανθρώπους “πρότυπα”, για να τους δώσει από $100 εκατομμύρια, έτσι ώστε να τα διαθέσουν σε φιλανθρωπικές δράσεις της επιλογής τους, ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατεία.

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου αντί να διαφωνούμε για τις ιδέες κάποιου, αμφισβητούμε το χαρακτήρα του ή τα κίνητρά του. Και μαντέψτε, αφού το κάνεις αυτό, είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστείς με αυτό το άτομο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αμφισβητούμε ιδέες. Οι επιθέσεις στα πρόσωπα υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, έχουν ενισχυθεί από τα social media, αλλά δε λειτουργούν. Χρειαζόμαστε “ενοποιητές” και όχι “διαχωριστές”. Θέλουμε ανθρώπους που προσπαθούν σκληρά για αυτό που πραγματικά πιστεύουν αλλά το κάνουν με ευγένεια και ποτέ με επιθέσεις στα πρόσωπα. Αλλά δυστυχώς ζούμε σε ένα κόσμο που δεν είναι έτσι. Είναι εύκολο να είσαι θαρραλέος και κακός. Προσπάθησε να είσαι θαρραλέος και πολιτισμένος. Ή θαρραλέος και “ενοποιητής”. Αυτό είναι πολύ δυσκολότερο αλλά κάνει τον κόσμο καλύτερο.