Biden: Το Facebook σκοτώνει ανθρώπους

Αντιδράει το Facebook και ρίχνει το μπαλάκι στον ίδιο
18 Ιουλίου 2021 09:04
Biden: Το Facebook σκοτώνει ανθρώπους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους έξω από το Λευκό Οίκο, για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19 στις social media πλατφόρμες όπως το Facebook και ποιο είναι το μήνυμά του για αυτές, για να λάβουν την εξής απάντηση:

Σκοτώνουν ανθρώπους… πραγματικά. Κοιτάξτε, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό σκοτώνει ανθρώπους.

Η απάντηση του Facebook ήταν άμεση, ζητώντας από τον Biden να μη φορτώνει τις αποτυχίες της διοίκησής του στο Facebook.

Τα δεδομένα δείχνουν πως το 85% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχουν ή θέλουν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Ο στόχος του Προέδρου Biden ήταν να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου. Το Facebook δεν είναι ο λόγος που αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη. – Guy Rosen, Αντιπρόεδρος Facebook

Ο Λευκός Οίκος παίρνει ολοένα και μία αυξανόμενα επιθετική στάση ενάντια στις social media εταιρίες καλώντας τες να πάρουν αυξημένα μέτρα, ενώ οι εταιρίες αντιδρούν λέγοντας πως κάνουν ήδη αρκετά. Η εκπρόσωπος Τύπου, Jen Psaki δήλωσε:

Έχουμε να κάνουμε με θέμα ζωής και θανάτου εδώ, οπότε όλοι έχουν ένα ρόλο να παίξουν στο να υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες. Είναι μία ιδιωτική εταιρία. Θα πάρουν αποφάσεις σχετικά με κάποια επιπλέον μέτρα που μπορούν να λάβουν. Είναι ξεκάθαρο πως μπορούν να πάρουν επιπλέον μέτρα. Όπως ξέρετε, η πληροφορία ταξιδεύει αρκετά γρήγορα. Αν είναι εκεί πάνω για πολλές μέρες, όταν οι άνθρωποι το δουν δεν μπορείς να το πάρεις πίσω.

Το Facebook απάντησε με αυστηρό τόνο.

Δε θα μας αποσπάσουν κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα. Το γεγονός είναι πως πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει κρατικές πληροφορίες σχετικά με την COVID-19 και τα εμβόλια από το Facebook, περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο μέσο στον πλανήτη. Πάνω από 3.3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το εργαλείο εύρεσης εμβολιασμού για να μάθουν πού και πώς θα κάνουν το εμβόλιο. Το γεγονότα δείχνουν πως το Facebook βοήθησε στο να σωθούν ζωές. Τελεία.