Ο Richard Branson είναι τελικά ο πρώτος δισεκατομμυριούχους που πήγε στο διάστημα (BINTEO)

Πήρε και τις ευχές του Jeff Bezos
12 Ιουλίου 2021 08:47
Ο Richard Branson είναι τελικά ο πρώτος δισεκατομμυριούχους που πήγε στο διάστημα (BINTEO)

Η αποστολή Unity 22 της Virgin Galactic ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 70χρονος Richard Branson είναι και επίσημα ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που βρέθηκε στο διάστημα – έστω και για λίγα λεπτά. Το αεροσκάφος-μεταφορέας VMS Eve, απογειώθηκε στις 10:40 τοπική ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ και 50 λεπτά αργότερα, σε υψόμετρο 14 χιλιομέτρων απελευθέρωσε το πυραυλοκίνητο VSS Unity, το οποίο σκαρφάλωσε στα 86 χιλιόμετρα, προσφέροντας στον Branson και στο πλήρωμά του περίπου 4 λεπτά χωρίς βαρύτητα, πριν επιστρέψει για προσγείωση στο Spaceport America.

Στη συνέντευξη που ακολούθησε, ο Branson αποκάλυψε τη συνεργασία του με την Omaze, για να κληρώσει δύο θέσεις για μία πτήση στο διάστημα.

Ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield του παρέδωσε την καρφίτσα με τα χρυσά φτερά για να τον κατατάξει και επίσημα στους αστροναύτες, αφού ξεπέρασε το όριο των 80 χιλιομέτρων που ορίζει ως όριο διαστήματος η Federal Aviation Administration.

Στο Spaceport America για να παρακολουθήσει την πτήση παραβρέθηκε και ο Elon Musk.

Σειρά πλέον έχει ο Jeff Bezos με την Blue Origin, ο οποίος έχει προγραμματισμένη εκτόξευση στις 20 Ιουλίου. Ο Bezos, σε μία αλλαγή κλίματος μεταξύ των δύο εταιριών, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Branson το Σάββατο, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια μετά την πτήση, λέγοντας πως ανυπομονεί να μπει στο κλαμπ.