Η τέταρτη του πληρώματος που θα πάει στο διάστημα με τον Jeff Bezos περίμενε 60 χρόνια για αυτό

Γνωρίστε την Wally Funk
02 Ιουλίου 2021 10:50
Η τέταρτη του πληρώματος που θα πάει στο διάστημα με τον Jeff Bezos περίμενε 60 χρόνια για αυτό

Μπορεί ο Jeff Bezos να μην είναι πλέον ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα πάει στο διάστημα, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ανακοινώσει το τέταρτο μέλος του πληρώματος που θα τον συνοδεύσει στην πτήση της 20ης Ιουλίου. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Wally Funk, η οποία θα είναι η επίτιμη καλεσμένη του Bezos σε αυτήν την πτήση.

Η Wally Funk, 82 ετών σήμερα, είχε πάνω από 19.000 ώρες πτήσης και ήταν μία από τις 13 γυναίκες που αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Women in Space, το οποίο άνοιξε το δρόμο για την εκπαίδευση γυναικών ως αστροναύτες. Δυστυχώς όμως το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε και παρά το άνοιγμα των αιτήσεων για γυναίκες αστροναύτες από την NASA το 1976, η Funk απορρίφθηκε και τις τρεις φορές που έκανε αίτηση. Ο ενθουσιασμός της για το διάστημα όμως δεν έσβησε ποτέ και τώρα θα είναι η γηραιότερη γυναίκα που θα φτάσει στο διάστημα.

 

Κανείς δεν έχει περιμένει περισσότερο. Το 1961, η Wally Funk αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της, ως μέλος του Mercury 13 Woman in Space Program. Παρά το γεγονός πως ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της, το πρόγραμμα ακυρώθηκε και κανείς από τις 13 δεν πέταξε. Ήρθε η ώρα. Καλωσήρθες στο πλήρωμα Wally. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πετάξεις μαζί μας στις 20 Ιουλίου ως η επίτιμη καλεσμένη μας.