Το τέλος του Internet Explorer έρχεται με τα Windows 11

Δεν υπάρχει στο λογισμικό
26 Ιουνίου 2021 09:35
Το τέλος του Internet Explorer έρχεται με τα Windows 11

Τα Windows 11 φέρνουν αρκετές αλλαγές και ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν χαρακτηριστικά που εγκαταλείπουν. Τα Windows 11 λοιπόν θα είναι η πρώτη έκδοση των Windows χωρίς Internet Explorer εδώ και 20 χρόνια.  Ο IE λοιπόν δε θα υπάρχει στα Windows 11, κάτι που πραγματικά δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η Microsoft έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του τον Ιούνιο του 2022, προσφέροντας πλέον μόνο τον Edge.

Σε ένα έγγραφο τεχνικής υποστήριξης, η Microsoft ξεκαθάρισε πως ο IE θα είναι εντελώς απενεργοποιημένος στα Windows 11 και πως ο Microsoft Edge θα προσφέρεται ως η default επιλογή. Όσοι χρησιμοποιούν όμως ακόμα τον IE, θα μπορούν να έχουν ένα IE mode στον Edge, επιτρέποντάς τους να τον αντικαταστήσουν πιο εύκολα χωρίς να χάσουν τα bookmarks τους.

Η desktop εφαρμογή του Internet Explorer 11 δε θα είναι διαθέσιμη στα Windows 11. Ο Microsoft Edge είναι ο default browser για τα Windows 11. H MSHTML engine υπάρχει ως μέρος του Windows 11 λειτουργικού συστήματος για να υποστηρίξει το IE mode στον Microsoft Edge.