Ετοιμαστείτε για broken links σε YouTube και Google Drive τον Ιούλιο

Έρχονται αλλαγές με αναβάθμιση ασφαλείας
25 Ιουνίου 2021 12:12
Ετοιμαστείτε για broken links σε YouTube και Google Drive τον Ιούλιο

Η Google ανανέωσε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της στον τρόπο που μοιράζεται το περιεχόμενο και αυτό φέρνει ένα πονοκέφαλο στους χρήστες, καθώς επηρεάζονται τα links για πολλά αρχεία Google Drive ή YouTube τα οποία πλέον δε θα λειτουργούν. Ευτυχώς η ενημέρωση των χρηστών έρχεται εγκαίρως, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα μέτρα τους.

Η αναβάθμιση λοιπόν στο YouTube θα κάνει πιο δύσκολο να μαντέψει κανείς τα links ή να έχει πρόσβαση σε αυτά χωρίς να του έχει δοθεί ρητή άδεια, ενώ για να έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να είναι logged in με το λογαριασμό του, ώστε να εντοπίζεται η δραστηριότητα. Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει όλα τα δημόσια videos τα οποία είναι Unlisted. Όποια Unlisted videos έχουν ανέβει πριν το 2017, θα δουν το status τους να μεταβάλλεται σε Private από τις 23 Ιουλίου. Έτσι, οποιοδήποτε link ή embed υπάρχει για αυτό το unlisted video, θα πάψει να λειτουργεί.

Όσοι θέλουν να κρατήσουν τα παλιά Unlisted videos τους με δημόσια links, embeds και σχόλια, μπορούν να επιλέξουν να μη συμμετέχουν σε αυτήν την αλλαγή συμπληρώνοντας αυτήν εδώ τη φόρμα, ή να ανεβάσουν ξανά τα videos τους ως Unlisted έχοντας πλέον νέα links.

Όσον αφορά το Google Drive τώρα, το link για πρόσβαση σε ένα αποθηκευμένο αρχείο στο cloud θα περιλαμβάνει ένα κλειδί, το οποίο θα καθορίζει ποιος θα έχει πρόσβαση και ποιος όχι. Αν έχετε ήδη πρόσβαση σε ένα αρχείο και το έχετε ανοίξει με το Google account σας, τότε θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση. Αν όχι, τότε θα χρειαστεί να ζητήσετε πρόσβαση στο αρχείο από το διαχειριστή. Η Google θα ειδοποιήσει τους χρήστες μέσω email στις 26 Ιουλίου για το ποια αρχεία τους επηρεάζονται από την αλλαγή και έπειτα θα έχουν μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 για να επιλέξουν να μη δεχθούν την αλλαγή.