Ο Tim Cook θεωρεί πως οι νόμοι της Ευρώπης απειλούν την ασφάλεια των iPhones

Θα πληγεί η ιδιωτικότητα
20 Ιουνίου 2021 09:30
Ο Tim Cook θεωρεί πως οι νόμοι της Ευρώπης απειλούν την ασφάλεια των iPhones

Ο CEO της Apple, Tim Cook, αναφέρθηκε στην προτεινόμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει σκοπό να περιορίσει τη δύναμη των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, τονίζοντας πως αποτελεί απειλή στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των iPhones.

Στα πρώτα δημόσια σχόλια του σχετικά με το Digital Markets Act (DMA) το οποίο φέρνει προς ψήφιση η επικεφαλής ανταγωνισμού της Ε.Ε., Margrethe Vestager, τόνισε πως μερικά σημεία του είναι καλά, όμως άλλα όχι. Φοβάται πως το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάστασης εφαρμογών οι οποίες δεν προέρχονται από το App Store της Apple, το λεγόμενο “side-loading”.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό, που δε νομίζω πως είναι προς το συμφέρον του χρήστη: η τωρινή έκφραση του DMA η οποία συζητιέται, θα επιβάλει το side-loading στο iPhone. Και έτσι, θα είναι ο απόλυτος τρόπος να βάζεις εφαρμογές στο iPhone. Θα κατέστρεφε την ασφάλεια των iPhone και πολλά από τα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας που έχουμε στο App Store ή τις καρτέλες παραβίασης ιδιωτικότητας και τη διαφάνεια στο app tracking.