Τα Windows 11 διέρρευσαν και αποκαλύπτουν νέο UI, Start Menu και άλλα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η επόμενη έκδοση των Windows
15 Ιουνίου 2021 22:16
Τα Windows 11 διέρρευσαν και αποκαλύπτουν νέο UI, Start Menu και άλλα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το event της Microsoft στις 24 Ιουνίου απέχει λίγες μόνο μέρες, ωστόσο ένα μαζικό leak φέρνει στη δημοσιότητα την επόμενη έκδοση των Windows και αποκαλύπτει όλο το design των Windows 11.

Καταρχάς όλο το interface και το Start Menu μοιάζουν αρκετά με τα εγκαταλελειμμένα πλέον Windows 10X. Η μεγάλη αλλαγή βρίσκεται στην taskbar, τα εικονίδια της οποίας μεταφέρονται στο κέντρο της, ενώ άλλαξε και το Start button. Όσο για το ίδιο το Start menu φαίνεται να είναι μία απλοποιημένη έκδοση των Windows 10 χωρίς τα Live Tiles.

Επιπλέον, η Microsoft στρογγύλεψε τις γωνίες του μενού και των εικονιδίων. Στην taskbar προστέθηκε το εικονίδιο Widgets για γρήγορη πρόσβαση σε ειδήσεις, καιρό και άλλο περιεχόμενο. Αλλάζει και η λειτουργία ελαχιστοποίησης/μεγιστοποίησης των παραθύρων, αφού προστέθηκαν αρκετές περισσότερες επιλογές, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε εύκολα και γρήγορα παράθυρα σε όποια διάταξη θέλετε.

Στο Windows Store δε διακρίνονται μεγάλες αλλαγές ακόμα, χωρίς να αποκλείονται στο μέλλον, αφού ο Satya Nadella έχει υποσχεθεί “μεγάλες ευκαιρίες σε developers και δημιουργούς”. Διέρρευσε επίσης και ο νέος ήχος εκκίνησης των Windows 11.

Η νέα Xbox εφαρμογή είναι πλέον ενσωματωμένη στα Windows 11, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση στα Xbox Game Pass games, στο Xbox Store, καθώς και σε όλες τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης του Xbox.

Επίσημα θα μάθουμε τα πάντα στις 24 Ιουνίου, σίγουρα όμως μέχρι τότε θα διαρρεύσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες.