RockYou2021: Η μεγαλύτερη διαρροή κωδικών στην ιστορία

Δισεκατομμύρια passwords εκτέθηκαν
09 Ιουνίου 2021 10:37
RockYou2021: Η μεγαλύτερη διαρροή κωδικών στην ιστορία

Η μητέρα όλων των password leaks φαίνεται πως είναι αυτή με την ονομασία RockYou2021, η οποία διέρρευσε σε ένα hacker forum. Ένα τεράστιο TXT αρχείο μεγέθους 100GB, περιέχει 8.4 δισεκατομμύρια κωδικούς, οι οποίοι εκτιμάται πως αποτελούν μία συγκέντρωση νέων και παλαιότερων διαρροών και παραβιάσεων.

Σύμφωνα με αυτόν που ανάρτησε το αρχείο, όλα τα passwords που βρίσκονται στο αρχείο έχουν από έξι έως είκοσι χαρακτήρες και σύμφωνα με το CyberNews ο ακριβής αριθμός των passwords είναι 8.459.060.239.

Η ονομασία του αρχείου “RockYou2021” προφανώς έχει σχέση με το διαβόητο breach “RockYou” του 2009, όπου hackers διέρρευσαν τότε 32 εκατομμύρια passwords.

Συνδυάζοντας 8.4 δισεκατομμύρια μοναδικές παραλλαγές password με άλλες παραβιάσεις που περιλαμβάνουν usernames και email διευθύνσεις, κακόβουλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το RockYou2021 για να συνθέσουν ένα κατάλογο κωδικών και να ξεκινήσουν επιθέσεις σε ανυπολόγιστο αριθμό online λογαριασμών. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο password σε διαφορετικές εφαρμογές και websites, ο αριθμός των λογαριασμών που μπορούν να επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια, αν όχι τα δισεκατομμύρια. – Cybernews