Το iPadOS 15 φέρνει βελτιώσεις στη homescreen και στο multitasking

Χωρίς πολλές μεγάλες αλλαγές
08 Ιουνίου 2021 08:43
Το iPadOS 15 φέρνει βελτιώσεις στη homescreen και στο multitasking

Στο πλαίσιο του WWDC η Apple ανακοίνωσε και την πιο πρόσφατη έκδοση του iPadOS, με σκοπό να κάνει ακόμα πιο παραγωγικά τα tablets της. Οι αλλαγές που φέρνει το iPadOS 15 δεν είναι μεγάλες, υπάρχουν όμως επεμβάσεις που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα του χρήστη.

Καταρχάς, ο χρήστης μπορεί να φέρει πλέον τη homescreen περισσότερο στα μέτρα του, με μεγαλύτερη άνεση στην τοποθέτηση widgets. Πλέον μπορείτε να τα βάλετε όπου επιθυμείτε και όχι μόνο στην Today View sidebar που επέτρεπε το iPadOS 14.

Το App Library του iOS έρχεται και στο iPadOS, επιτρέποντάς σας να συμμαζέψετε το χαμό εφαρμογών στην οθόνη σας, συγκεντρώνοντας αυτόματα αυτές που δε χρησιμοποιείτε συχνά σε ένα οργανωμένο κομμάτι φακέλων.

Το multitasking είναι η επόμενη βελτίωση, με νέα εικονίδια τα οποία κάνουν ευκολότερο το να περάσετε σε split-view mode.

Φυσικά το iPadOS 15 θα περιλαμβάνει και τις αλλαγές που φέρνει το iOS 15 στα iPhone, όπως τις βελτιώσεις στο FaceTime, την ομαδοποίηση ειδοποιήσεων και άλλα.

Η Apple θα εκμεταλλευτεί και τη δύναμη του M1 στα iPad Pro για τους επαγγελματίες και θα φέρει καλύτερη υποστήριξη για εξωτερικές οθόνες, πιο ανεπτυγμένη εφαρμογή Files και επαγγελματική βαθμονόμηση εφαρμογών όπως το Final Cut και το Logic.